İngiltere Başbakanı Boris Jonhson'dan Rusya iddiası: Son 77 yılın en büyük savaşını planlıyor

Rusya Ukrayna İngiltere Boris Johnson
İngiltere Başbakanı Boris Jonhson'dan Rusya iddiası: Son 77 yılın en büyük savaşını planlıyor

Rusya ve Ukrayna gerilimi tırmanırken Moskova'nın Kiev'i kuşatacak bir işgal başlatma niyetinde olduğunu iddia eden İngiltere Başbakanı Boris Johnson, 'Avrupa'da 1945'ten bu yana en büyük savaşı' planladığını ileri sürdü.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, kanıtların Rusya'nın 'Avrupa'da 1945'ten bu yana en büyük savaşı' planladığını ortaya koyduğunu söyledi.

BBC'ye konuşan İngiltere Başkanı Johnson, Moskova'nın Ukrayna'nın başkenti Kiev'i kuşatacak bir işgal başlatma niyetinde olduğunu gösterdiğine işaret etti.

Johson, "Gerçek şu ki tüm işaretler, planın bazı açılardan çoktan başlamış olduğu yönünde. Korkarım ki gördüğümüz plan, 1945'ten bu yana Avrupa'daki en büyük savaş olabilecek bir şey için. İnsanların sadece Ukraynalıların değil, aynı zamanda genç Rusların da potansiyel kayıplarını göz önünde bulundurması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

İstihbaratın, Rusya'nın Ukrayna'nın başkenti Kiev'i kuşatacak bir işgal başlatma niyetinde olduğunu gösterdiğine işaret eden Johnson, ABD Başkanı Joe Biden'ın Batılı liderlere, istihbaratın Rus kuvvetlerinin Ukrayna'ya sadece doğudan, Donbass üzerinden değil, Belarus ve Kiev çevresindeki bölgeden girmeyi planladığını söylediğini aktardı.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Rusya Ukrayna gerilimi Moskova Kiev İngiltere Başbakanı Boris Johnson