İlham Aliyev, AB Konseyi Başkanı Michel'le Ermenistan sınırındaki gerginliği görüştü

Avrupa Birliği Azerbaycan İlham Aliyev

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel arasında telefon görüşmesi gerçekleştirildi.

Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel, Ermenistan-Azerbaycan sınırında yaşanan olaylarla ilgili duyduğu endişelerini ifade etti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Ermenistan tarafının defalarca Şuşa, Laçın ve Kelbecer yönünde askeri provokasyonlar yaptığını ve bugün geniş çaplı bir saldırı gerçekleştirdiğini kaydederek, Azerbaycan tarafında yaralıların bulunduğunu ve Ermenistan'ın provokasyonlarına gerekli cevabın verildiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı, sınırdaki gerginliğin tüm sorumluluğunun Ermenistan'ın askeri-politik liderliğine ait olduğunu bildirdi.

BM'DEN DİYALOG ÇAĞRISI 

Birleşmiş Milletler, Ermenistan ile Azerbaycan arasında yaşanan gerginliğin ardından taraflara itidal ve diyalog çağrısında bulundu.

BM Genel Sekreter sözcülerinden Farhan Haq, Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki gerginliği endişeyle takip ettiklerini belirtti.

Her iki ülkeye de 9 Kasım 2020 ve 11 Ocak'ta yapılan açıklama ve anlaşmaya bağlı kalma, endişelerini diyalog yoluyla barışçıl şekilde ele alma ve itidal çağrısı yapan Haq, "Daha önce yaşadığımız türden bir tırmanışa geri dönülmesini görmek istemiyoruz" dedi.

 

Kaynak: Haber Global TV

Azerbaycan AB Avrupa Birliği Charles Michel İlham Aliyev son dakika