İklim aktivisti Greta Thunberg Rusya'ya parlamentoda konuşma yapmaya davet edildi

İklim aktivisti Greta Thunberg Rusya'ya parlamentoda konuşma yapmaya davet edildi

Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma'nın doğal kaynaklar komitesinin ilk başkan yardımcısı olan milletvekili Vasily Vlasov, 16 yaşındaki İsveç iklim aktivisti Greta Thunberg'i ülke gençlerine konuşma yapması için davet etti.

Vlasov Rusya'nın İsveç Büyükelçiliği'ne yazdığı mektupta, "Rus gençliğinin küresel ekoloji sorunları konusundaki endişelerinin farkındayım. Yetişkin siyasetçilerin bu kadar hayati önem taşıyan konularda bile uzlaşmasının ne kadar zor olduğunu biliyorum. Genç neslin temsilcileri olarak, geleceğimiz risk altındayken sessiz kalmamalı, bizi yok ederek cezalandırmasına izin vermemeliyiz. Kendi adıma, sizi Devlet Duması'ndaki Rus gençleri için size uygun olan herhangi bir tarihte bir adres iletmeye davet ediyorum" dedi. Vlasov, Thunberg'in enerjisine ve güçlü iradesine de övgüde bulundu.

Büyükelçi Malena Mard'a ayrı bir mektup yazan Vlasov, Thunberg'in davetiyeyi aldığından emin olmasını istedi ve genç aktivistin tam ikamet ettiği yer hakkında hiçbir bilgisi olmadığını belirtti.

GENÇ AKTİVİST GRETA'DAN LİDERLERE SERT SÖZLER!

İsveç Parlamentosu önünde başlattığı "Fridays For Future" adlı oturma eylemleriyle iklim değişimine karşı yapılan öğrenci eylemlerinin sembolü haline gelen ve İngiltere'den açıldığı sıfır karbondioksit salınımlı yelkenliyle Atlantik Okyanusu'nu geçerek New York'a giden 16 yaşındaki iklim aktivisti Greta Thunberg Iklim Zirvesi'nin açılış konuşmasını yapmış, "Benim burada olmamam gerek, okyanusun ötesinde okulda olmam gerek. Sizler ne cesaretle bizden umut bekliyorsunuz. Boş sözlerinizle çocukluğumu ve hayallerimi çaldınız. Ben yine de şanslı çocuklardan biriyim. İnsanlar ölüyor, ekosistemimiz çöküyor, kitlesel yok oluşla karşı karşıyayız ama siz sadece para ve ekonomik büyümelerinizden bahsediyorsunuz. Bu ne cüret!" ifadelerini kullanarak tüm dünyada en çok konuşulan isimlerden biri olmuştu.

GRETA'DAN 27 YIL ÖNCE, DÜNYAYI 5 DAKİKALIĞINA SUSTURAN KIZ OLARAK TANINMIŞTI!

GRETA'YA 'DEATH METAL' UYARLAMASI!

Greta Thunberg Rusya iklim aktivisti