Greta'nın BM konuşması 'death metal' haline geldi!

İsveç Parlamentosu önünde başlattığı oturma eylemleriyle iklim değişimine karşı yapılan öğrenci protestolarının sembolü haline gelen, İklim Zirvesi'nin açılış konuşmasına damga vuran Greta Thunberg'in olay konuşmasının metal müzik uyarlaması yapıldı

İsveç Parlamentosu önünde başlattığı "Fridays For Future" adlı oturma eylemleriyle iklim değişimine karşı yapılan öğrenci eylemlerinin sembolü haline gelen ve İngiltere'den açıldığı sıfır karbondioksit salınımlı yelkenliyle Atlantik Okyanusu'nu geçerek New York'a gelen 16 yaşındaki iklim aktivisti Greta Thunberg Iklim Zirvesi'nin açılış konuşmasını yapmış, tüm dünyada konuşulan konuşmasında "Benim burada olmamam gerek, okyanusun ötesinde okulda olmam gerek. Sizler ne cesaretle bizden umut bekliyorsunuz. Boş sözlerinizle çocukluğumu ve hayallerimi çaldınız. Ben yine de şanslı çocuklardan biriyim. İnsanlar ölüyor, ekosistemimiz çöküyor, kitlesel yok oluşla karşı karşıyayız ama siz sadece para ve ekonomik büyümelerinizden bahsediyorsunuz. Bu ne cüret!" ifadelerini kullanmıştı.

Genç aktivistin bu etkili konuşmasına death metal uyarlaması yapıldı ve viral haline gelen videonun görüntülenme sayısı kısa sürede 3 milyonu buldu.

'Heavy' ve 'apokaliptik' müzik temalı Greta klibinin düzenlemesi müzisyen ve YouTuber John Mollusk yapılırken, davul ve gitar performansı trash metal grubu Suaka tarafından gerçekleştirildi. Şarkıda, aktivist Greta'nın konuşmasından "Bu ne cüret", "Sizi asla bağışlamayacağız" gibi ifadeler yer alıyor. 

GENÇ AKTİVİST GRETA'DAN LİDERLERE SERT SÖZLER!

GRETA'NIN ÖNCÜSÜ, 'DÜNYAYI 5 DAKİKALIĞINA SUSTURAN KIZ'

Greta Thunberg İsveç death metal İklim