İddia: Şoygu'nun yerine Putin'i ayıdan kurtaran eski koruması Savunma Bakanı olacak!

Wagner Vladimir Putin Rusya
İddia: Şoygu'nun yerine Putin'i ayıdan kurtaran eski koruması Savunma Bakanı olacak!

Rusya'da Wagner lideri Şoygu'yu devirmek amacıyla başlattığı isyanı son anda durdurmuştu. Prigojin Belarus'un yolunu tutarak Savunma Bakanı Şoygu'ya ne olacağı Rus basınının gündeminde. İddiaya göre Şoygu'nun yerine Putin'i ayıdan kurtaran eski koruması Dyumin gelecek. İşte detaylar...

Wagner lideri Prigojin, Savunma Bakanı Sergey Şoygu'yu yerinden etmek için isyan başlatmış ancak son anda Belarus Lideri Lukaşenko'nun devreye girmesiyle Moskova yolundan dönmüştü.

Rusya'yı karıştıran bu olayın ardından Prigojin, Belarus'un yolunu tutmaya karar verirken Savunma Bakanı Sergey Şoygu'ya ne olacağı belirsizliğini koruyor.

Ancka Rus basınında çıkan iddialara göre Şoygu, Putin tarafından bir süre sonra görevden alınacak.

Turkrus.com'da yer alan habere göre pek çok analist Putin'in Şoygu'yu hemen görevden almayacağını düşünüyor. Bunu yaparsa isyancıların dediği oldu şeklinde algılanacak.

Ukrayna'nın işgalinde başarısız olduğu düşünülen Şoygu'nun bir süre sonra başka bir göreve atanacağı belirtilen haberlerde ayrıca Genelkurmay Başkanı Valeri Gerasimov'un da görevden alınacağı konuşuluyor.

Peki yerlerine kimler gelecek? Rus medyası ve sosyal medyada genelkurmay başkanlığına Sergey Surovikin'in getirileceği konuşuluyor.

İddia: Şoygu'nun yerine Putin'i ayıdan kurtaran eski koruması Savunma Bakanı olacak! - Resim : 1

Savunma bakanlığında ise Şoygu'nun yerini alacağı düşünülen tek bir isim var.

Haberlerde Şoygu'nun halefi olarak Tula Bölge Valisi Aleksey Dyumin'in ismi geçiyor.

Kommersant'ın Kremlin muhabiri Aleksey Kolesnikov, bu iddiayı gazetenin manşetine taşıdı.

Kolesnikov, Putin'din dün yaptığı konuşmayı yorumlayarak "En çok konuşulan söylenti Şoygu gidiyor yerine Dyumin geliyor" diye yazdı.

Putin'e yakın bir isim olan Kolesnikov'un bu haberi manşete taşımasının ardından Dyumin'le ilgili de çok sayıda haber yer aldı. İddialara göre Prigojin'in isyandan vazgeçiren isim aslında Lukaşenko'dan çok Dyumin'di deniliyor.

İddia: Şoygu'nun yerine Putin'i ayıdan kurtaran eski koruması Savunma Bakanı olacak! - Resim : 2

KİM BU DYUMIN?

1972 doğumlu olan Dyumin, 2016'dan beri Tula Bölge Valisi olarak görev yapıyor. Putin'in Mosokva'ya geldiği ilk günden itibaren Rus liderin yakın korumalığını yapmıştı. Putin neredeyse o oradaydı.

Kaynaklar Putin'in Dyumin'i oğlu gibi sevdiğini ve ona çok güvendiğini söylüyor. Hatta Putin'in en yakın arkadaşlarının yer aldığı bu hokeyi takımının kalecisi de Dyumin.

Dyumin kısa bir süre Savunma Bakan Yardımcılığı görevi de yapmıştı. Hatta adı Putin'den sonraki Devlet Başkanı olarak da geçiyor.

İddia: Şoygu'nun yerine Putin'i ayıdan kurtaran eski koruması Savunma Bakanı olacak! - Resim : 3

"KAPIDA AYI VAR!"

Dyumin'in Putin'le ilgili meşhur anısı da bu söylentilerle birlikte yeniden gündeme geldi.

Dyumin Rus liderin korumalığını yaptığı dönemde, Putin tatilde villasında dinlenirken birinci kattan gelen "Kapıda ay var!" telsiz mesajıyla alarm veriyor.

Hemen kapıya inen Dyumin önce olayın şaka olduğunu düşünse de kapıda ayıyla göz göze gelince durumun vehametini anlıyor. Yanında silahı olan Dyumin, ayının ayağının dibine şarjöro boşaltıyor. Ayı da bu durumda geri çekilip uzaklaşıyor. Putin daha sonra olayı öğrendiğinde Dyumin'i ayıyı vurmadığı için tebrik ediyor. Bu olay nedeniyle Dyumin, Putin'in ayıdan kurtaran adam olarak anılmaya başlanıyor.

Kaynak: Diğer

Prigojin Putin Şoygu Rusya Wagner isyanı Wagner