Hindistan'ın Filistin Büyükelçisi ofisinde ölü bulundu

Hindistan Dünya haberleri Filistin
Hindistan'ın Filistin Büyükelçisi ofisinde ölü bulundu

Hindistan'ın Filistin Büyükelçisi Mukul Arya pazar günü Ramallah'taki ofisinde ölü bulundu.

Hindistan Dışişleri Bakanı S. Jaishankar, Twitter'dan yaptığı açıklamada "Ramallah'ta Hindistan Temsilcisi Shri Mukul Arya'nın vefat ettiğini duyunca derinden sarsıldık" dedi.

Hindistan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Arindam Bagchi yaptığı açıklamada, Arya'yı "genç ve kendini işine adamış bir memur" olarak nitelendirdi.

Filistin Dışişleri ve Göçmenler Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ise "Hindistan Cumhuriyeti'nin Filistin Devleti Büyükelçisi Mukul Arya'nın ölüm haberini büyük bir hayret ve şaşkınlıkla aldık. Ölümünden dolayı büyük üzüntü, eksiklik ve acı duyduğumuzu belirtiriz" denildi.

MAHMUD ABBAS'TAN TALİMAT

Bu acı haber gelir gelmez Cumhurbaşkanı Mahmud Abbas ve Başbakan Muhammed Iştiyye tarafından Hindistan Büyükelçisi'nin ölüm sebebinin yakından incelenmesi ve naaşının ikamet ettiği yere derhal taşınması için Sağlık ve Adli Tıp Bakanlığı'nın yanı sıra tüm güvenlik, polis ve kamu makamlarına anında talimat verildiği öğrenildi.

Bakanlık cenazenin ülkesine geri gönderilmesini koordine etmek için Hindistan Dışişleri Bakanlığı'yla iletişim halinde olduklarını belirtti.

 

Kaynak: Haber Global TV

Hindistan filistin Dünya haberleri