17 gündür enkaz altında kalan 41 işçi kurtarıldı

Hindistan Dünya haberleri
17 gündür enkaz altında kalan 41 işçi kurtarıldı

Hindistan'da çöken bir tünelde 12 Kasım'dan bu yana mahsur olan işçileri kurtarmak için enkaza 90 santimetre genişliğinde boru yerleştirildi. İşçiler enkazdan tekerlekli sedyelerle çıkarıldı.

Hindistan'da 12 Kasım'da çöken tünelde mahsur kalan 41 işçiyi kurtarma çalışmaları olumlu sonuçlandı. Hindistan kurtarma ekipleri, mahsur altında kalan 41 işçinin tekerlekli sandalyelerle 90 cm genişliğindeki bir borudan geçilerek kurtarıldığını açıkladı.

Kurtarma çalışmalarını denetleyen Ulusal Afet Yönetim Otoritesi Üyesi Syed Ata Hasnain üç ekibin işçilerin sıkıştığı bölgeden çıkarıldığını belirterek, "400 saatten fazla bir süredir çalışmalar devam ediyor, tüm güvenlik önlemlerini alıyoruz" dedi.

FARE MADENCİLER ELLE TÜNEL AÇTI

Benzeri görülmemiş krizi olumlu sonuçlandırmak isteyen devlet kurumları, dün makinelerin arızalanmasının ardından enkazın içinden itilen 90 cm genişliğindeki bir tahliye borusunun içinden kayaları ve çakılları elle delmek için "fare madencilerine" başvurmuştu. İsimlerini oyuk farelerine benzemelerinden alan fare madenciler, tahmini 60 metrelik kaya ve metali kırarak işçilerin kurtarılmasında önemli bir görev aldı.

Uttarakhand Eyalet Başbakanı Pushkar Singh Dhami, sosyal medya platformunda yaptığı açıklamada, Hindu tanrı Baba Baukh Nag Ji'ye ve işçilerin kurtarılmasında görev alan milyonlarca Hintliye teşekkür ederek, "İşçileri dışarı çıkarmak için tünele boru döşeme işlemi tamamlandı. Yorulmak bilmeyen kurtarıcılar için dua ediyorum" ifadesini kullandı.

Karar'ın aktardığı bilgiye göre; Tünelin içerisinde kurtarma çalışmaları devam ederken dışarıda 41 ambulans, 41 işçiyi yaklaşık 30 km uzaklıktaki hastaneye götürmek için sıraya girdi. helikopter ise işçilerin acil müdahaleye ihtiyaç duyması ihtimaline karşılık, yaralıları Rishikesh şehrindeki daha büyük bir hastaneye götürmek için hazır bekledi.

29 TÜNEL DENETLENECEK

Hükümet, Hindistan Ulusal Karayolları İdaresi'ne (NHAI) Hindistan genelinde inşa edilen 29 tüneli denetleme talimatı verdi. Char Dham Projesi çevre uzmanlarının eleştirilerine maruz kalırken, çevredeki yüzlerce evin çökme nedeniyle hasar görmesi sonucu bazı çalışmalar durduruldu.

Kaynak: Haber Global TV