Korona kısıtlamalarından kaçmak için uçakta düğün yaptılar

Hindistan koronavirüs

Son 24 saatte 4 bin 454 kişinin hayatını kaybettiği, 222 bin 315 Kovid-19 vakasının tespit edildiği ve salgınla mücadelede zor günler geçiren Hindistan'da koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında toplu etkinliklerin yasaklanması nedeniyle bir çift uçakta düğün yaptı.

Koronavirüs salgınında günlük vaka rekoru kıran Hindistan’da alınan karantina kararları halkı farklı çözümlere yöneltti.

Hindistan'ın Tamil Nadu eyaletindeki Madurai kentinde yaşayan bir çift, Covid-19 kısıtlamalarından kaçmak için kiraladıkları yolcu uçağında düğün yaptı.

Korona kısıtlamalarından kaçmak için uçakta düğün yaptılar - Resim : 1

Madurai-Bangalore kentine giden uçakta yapılan düğüne 161 kişi katıldı. İki saat süren düğünde sosyal mesafe ve maske kuralına uyulmadığı görüldü.

Hindistan’da Covid-19 salgını nedeniyle, birçok eyalet ve şehirde sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Salgınla mücadele kapsamında düğün gibi toplu etkinlikler ise sınırlı konuk sayısıyla yapılıyor.

Korona kısıtlamalarından kaçmak için uçakta düğün yaptılar - Resim : 2

İLAHİ AT İÇİN CENAZE TÖRENİ

Öte yandan, Güney Hindistan'da bir köyde yerel tanrıya adanmış bir at, yoğun katılımlı bir cenaze töreniyle yakıldı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kısıtlamalarının ihlal edildiği görülüyor.

Hindistan'ın Karnataka eyaletinde bulunan ve yaklaşık 400 haneden oluşan bir mezra olan Maradimath'ta 'ilahi at' için yüzlerce kişinin katıldığı bir cenaze töreni gerçekleştirildi. Ancak cenazeden görüntüler sosyal medyada yayıldıktan sonra, ilçe hükümeti bölgede tam kapanma emri verdi.

 

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte 4 bin 454 kişinin hayatını kaybetmesiyle ülkede virüse bağlı toplam can kaybı sayısı 303 bin 720'ye çıktı.

Ülkede, son 24 saatte 222 bin 315 Kovid-19 vakası tespit edilirken, toplam vaka sayısı 26 milyon 752 bin 447'ye yükseldi. Böylelikle Hindistan'da 15 Nisan'dan bu yana günlük en düşük vaka sayısı kaydedildi.

Kovid-19'a bağlı günlük can kaybı sayısı ilk kez 8 Mayıs'ta 4 binin üzerine çıkmış, 19 Mayıs'ta 4 bin 529 ile salgının başından bu yana en yüksek seviyeyi görmüştü. Ülkede günlük vakalar zirve noktasına çıktığı 7 Mayıs'tan bu yana azalma eğilimine girdi. Günlük vakalar son 6 günde 300 binin altına indi.

 

 

Kaynak: İHA

Hindistan koronavirüs