Hapishanede ölen Navalni'nin eşi Yulia Navalni: Putin sonuçlarına katlanacak

MÜNİH (İHA)
Rusya Dünya haberleri Vladimir Putin
Hapishanede ölen Navalni'nin eşi Yulia Navalni: Putin sonuçlarına katlanacak

Rusya'da tutulduğu cezaevinde yaşamını yitiren Rus muhalif lider Aleksey Navalni'nin eşi Yulia Navalni, "Putin, yaptıklarının sonuçlarına katlanacak" açıklamasında bulundu.

 

Almanya’da düzenlenen 60. Münih Güvenlik Konferansı’nda konuşan Rus muhalif lider Aleksey Navalni'nin eşi Yulia Navalni, eşinin ölümünün doğrulanması halinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Alexey Navalni'ye yaptıklarının sonuçlarına katlanacağını söyledi.

Rus muhalif lider Navalni’nin Rusya’da Yamal Yarımadası’ndaki cezaevinde bugün hayatını kaybetmesinin ardından gerginlik sürüyor.

Rus muhalif liderin eşi Yulia Navalni, Almanya’da düzenlenen 60. Münih Güvenlik Konferansı’nda konuştu.

Eşinin ölüm haberinin Rus hükümet kaynakları tarafından açıklanması nedeniyle şüpheyle yaklaştığını belirten Yulia Navalni, “Ama eğer bu doğruysa, Putin, tüm çevresi, Putin'in arkadaşları ve hükümeti ülkemize, aileme, eşime yaptıklarının sonuçlarına katlanacaklar. Ve bu gün çok yakında gelecek” dedi.

Putin’e ve Putin hükümetine güvenemeyeceklerini vurgulayan Yulia Navalni, gözyaşları içinde, "Onlar her zaman yalan söylerler” dedi.

Uluslararası toplumu Rusya’nın “korkunç rejimi” olarak tanımladığı rejime karşı birleşmeye çağıran Yulia Navalni, “Hem bu rejim hem de Putin, son yıllarda ülkeme, ülkemize, Rusya’ya yaptıkları tüm korkunç şeylerin kişisel sorumluluğunu taşımalıdır” ifadelerini kullandı.