Gündemi sarsan iddia: Boris Johnson, İngiltere'yi WhatsApp ile mi yönetiyor?

İngiltere Boris Johnson
Gündemi sarsan iddia: Boris Johnson, İngiltere'yi WhatsApp ile mi yönetiyor?

İngiliz basını, İngiltere Başbakanı Boris Johnson'un gizli politik kararları WhatsApp üzerinden almakta ısrar etmesi konusunda ülkedeki kıdemli isimlerle karşı karşıya geldiğini öne sürdü

İngiltere'de başbakanlık konutunun tartışmalı yönetim şekli gündeme düştü. İngiliz basını Boris Johnson'ın, gizli politik kararları WhatsApp üzerinden almakta ısrar etmesi konusunda ülkedeki kıdemli isimlerle karşı karşıya geldiğini kaleme aldı. 

Kabine Sekreteri Simon Case'in, Başbakan'ın Whatsapp'ından bazı metinlerin başka biri tarafından gönderilmiş gibi göründüğü yönündeki endişesini dile getirdiği belirtildi.

İngiliz basını daha önce Başbakan Boris Johnson’ın nişanlısı Carrie Symonds'ın, bakanlarla ve yetkililerle gizli telefon görüşmeleri sırasında arka planda Johnson'u 'yönlendirdiğinin' duyulduğunu iddia etmişti. Telefon görüşmelerinde Symonds'ın Johnson hakkında "Ona şunu yapmasını söyle" şeklinde teşvikte bulunduğu iddia edilmişti. 

"ONUN TARZINA BENZEMİYOR"

Haberde, son derece gizli kararların yer aldığı mesajlar arasında bakanlara yönelik talimatların bulunduğu da ifade edilirken, geçmişte bu tür meselelerin yazılı belgeler aracılığıyla yapıldığı bilgisi paylaşıldı.

Ayrıca yetkililerin, WhatsApp'taki yazılı yanıtlardan bazılarının biçiminin Boris Johnson'a özgü tarzdan belirgin şekilde farklı göründüğünü söylediğine dikkat çekildi. Uygulamanın, yakın zamana kadar çoğunlukla rutin mesajlar için kullanıldığı belirtildi.

Bununla birlikte yetkililer, yazılanların bazılarının biçimine değinerek, "Başbakan'ın kendine özgü bir tarzı var; kibar, renkli, açıklamaların yer aldığı ve düzensiz aralıklarla. Ancak bazı yanıtlar daha kısa ve keskin. Onun tarzına benzemiyor." dedi.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

İngiltere Boris Johnson Whatsapp