Google 'kurucusu' karısından intikam almak için web sitesi kurdu

Google
Google 'kurucusu' karısından intikam almak için web sitesi kurdu

Arama motorlarının devi Google'ın kuruluş aşamasında çalışan ve orijinal kodlarının çoğunu yazan üçüncü kurucu Scott Hassan, boşanma sürecinde karısından intikam almak için web sitesi kurmasının bedelini ödeyecek

Google’un kuruluş aşamasındaki çalışmalarıyla tanınan, arama motoru devini güçlendiren orojinal kodların çoğunu yazan 51 yaşındaki Scott Hassan'ın adı şu sıralar 7 yıldır devam eden boşanma sürecinde milyonlarca dolar kayıp, çocuklarına karşı davranışlarındaki iddialar ve eski eşinden intikam almak için kurduğu web sitesiyle anılıyor. 

Stanford Üniversitesi Robotik Laboratuvarı'nda kıdemli araştırma görevlisi olan eski karısı Allison Huynh, Hassan'ın avukatının yasal olarak hakkı olan bir serveti alıkoyduğunu iddia ediyor.

"PERİŞAN OLDUM"

Bu ayın başlarında Hassan’ın eski eşi Allison Hyunh, geçmişinin izlerini taşıyan hikayeler yayınlayan ve kendi adına sahip gizemli bir web sitesi buldu. Hyunh, New York Post'a yaptığı açıklamada, "Temelde beni utandırmak ve korkutmak amacıyla yapılmıştı. Perişan oldum" dedi. Hassan da gazeteye yaptığı açıklamada, eşiyle aynı isme sahip sitenin arkasında olduğunu itiraf ederek siteyi kaldırdığını söyledi.

Hassan, "Allison ve avukatının basına tek taraflı hikayeler anlattıklarını hissettiğimde bir hayal kırıklığı anında yaptım. Herkese açık bilgileri yorum yapmadan veya editörlük kisvesine bürünmeden toplamanın yardımcı olacağını düşündüm. Anlaşmazlığımızı sadece daha gergin hale getirdi, ki bu asla amaçladığım şey değildi." ifadelerini kullandı.

"45 YILLIK MESLEK HAYATIMDA BÖYLESİNİ GÖRMEDİM"

Huynh'ın avukatı Pierce O'Donnell ise, "2018 yılında çiftin sahip olduğu evin bedeli 1.8 milyar dolar değerindeyken, Hassan eşine küçük bir pay vermeyi öne sürdü. Her uzlaşmada teklifini daha da düşürdü. 45 yıllık meslek hayatımda böylesini görmedim. Karısına ve 3 çocuğuna çok büyük kirli bir numara yapmaya çalışıyor" dedi. 

Hassan ise hakkındaki bu iddialara karşılık, eşi ya da çocuklarına maddi herhangi bir şey vermemesi yönündeki iddiaların doğru olmadığını savundu. 

Uzmanlar web sitesinin arkasında kimin olduğunu bulamayınca, aynı zamanda bir teknoloji girişimcisi olan Hyunh çalışmaya başladı. "Bütün gece ayakta kaldım ve Scott’ın bir açığını keşfettim. Onun cimriliğine gülüyorum. Bir Big Tech milyarderinin her şeyi bırakıp giderken çocuklarını ve beni aldatma girişiminin yanına kâr kalmaması için diye dua ediyorum." dedi. 

Hassan, bu yılın başlarında AllisonHuynh.com sitesini kurduğunu ve eski eşi hakkında yazılan makaleleri paylaştığını itiraf etti. Bu belgeler arasında üç utanç verici mahkeme belgeleri de yer alıyor.

Google 'kurucusu' karısından intikam almak için web sitesi kurdu - Resim : 1

SCOTT HASSAN KİMDİR?

Google'ın üçüncü kurucusu Scott Hassan, milyarlarca dolarlık bir servet biriktirerek borçlu bir üniversite öğrencisinden bir Silikon Vadisi devi haline geldi.

Hassan, 1996 yılında Stanford Üniversitesi’nde araştırma görevlisiydi ve Larry Page ve Sergey Brin ile tanışıp bir arama motoru oluşturma projesinde onlarla birlikte çalıştı. Baş programcı olarak projenin kodunun çoğunu yazdı, ancak Page ve Brin iki yıl sonra Google’ı kurduklarında artık takımda değildi.

2001 yılında, aynı zamanda eski bir Stanford öğrencisi olan ve Vietnam’dan ABD’ye mülteci olarak gelen Hyunh ile evlendi. Bir araya geldiklerinde, Hassan’ın 60 bin dolar borcu vardı.

2014 yılında ise Hyunh, sanal gerçeklik şirketi MyDream ile ilgili bir iş gezisindeyken kocasından boşanmak istediğini söyleyen bir mesaj aldı. İkili yedi yıl boyunca varlıklarını nasıl bölüşecekleri konusunda tartıştı. Hyunh, üç çocuğunu büyütmek için kariyerini askıya aldığını ve kocasının ticari çabalarına yardım ettiğini iddia ediyor.

Evlilikleri 2020’de sona erdi ve üç çocuklarının velayetini paylaşıyorlar.

Kaynak: Haber Global TV

Google