Gennady Timchenko kimdir? İngiltere'nin yaptırım uyguladığı Gennady Timchenko ne iş yapıyor?

Rusya Ukrayna Savaşı Boris Johnson İngiltere
Gennady Timchenko kimdir? İngiltere'nin yaptırım uyguladığı Gennady Timchenko ne iş yapıyor?

Putin'in Ukrayna'ya asker göndermesinin ardından İngiltere tarafından 5 Rus bankası ve üç kişiye yaptırım uygulandığı açıklandı. Bu gelişmelerin ardından yaptırım uygulanacağı açıklanan isimlerden Gennady Timchenko hakkında araştırmalar başladı. Peki, Gennady Timchenko kimdir, kaç yaşında?

Gennady Timchenko kimdir? sorgusu İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın Ukrayna işgali sebebiyle 5 Rus bankasına ve üç kişi hakkında yaptırım kararı almasıyla yapılmaya başladı. Yaptırım uygulanan kişilerin arasında olan Gennady Timchenko'nun hayatını sizler için derledik. İşte Gennady Timchenko biyografisi...

GENNADY TİMCHENKO KİMDİR?

Gennady Nikolayevich Timchenko, 9 Kasım 1952 tarihinde doğmuştur. Enerji, ulaşım ve altyapı varlıklarına yatırım hakkında uzmanlaşmış özel yatırım grubu olan Volga Group'u kurmuştur. Daha önceki dönemlerde de Gunvor Group'un ortak sahibi olarak bulunuyordu.

Gennady Nikolayevich Timchenko

15 Nisan 2021 tarihi itibariyle Timchenko, Milyarderler Endeksi'nde tahmini olarak 19,5 Milyar ABD Doları serveti ile 96. sırada bulundu ve bu servet de kendisini Rusya'daki en zengin 6. kişi yaptı. Kontinental Hokey Ligi Yönetim Kurulu Başkanı ve SKA Saint Petersburg buz hokeyi kulübünün de Başkanı olarak dünya gündeminde tanınmaktadır.

2007 senesinde Timchenko, Volga Group (Volga Resources Group) özel yatırım fonunu kurdu. Volga grubu, Rusya ve uluslararası varlıklarını ulaşım, enerji, altyapı, finansal hizmetler ile birlikte tüketici sektörleri içerisinde elinde tutmakta.

Timçenko'nun kurucusu olduğu ve Bank Rossiya'nın ana hissedarlarından biri olan Gunvor şirketinin, Rusya'nın 2014 tarihindeki Kırım'ı işgal etmesinin devamında Ukrayna'nın istikrarsızlaştırılmasına yardım ettiği iddia edildi.

Timchenko, Elena ile evlidir ve üç çocukları vardır. Mart 2014 tarihi itibariyle Timchenko Moskova Rusya'da, ailesi ise İsviçre'de hayatlarına devam etmektedir.

Rusya İngiltere Boris Johnson rusya ukrayna krizi