Fransa yine Ermenistan'ın yanında: "Azerbaycan'a karşı Ermenistan'ı destekliyoruz"

Dünya haberleri Azerbaycan Fransa

Ermenilerin Karabağ'daki insan hakları ihlallerine sessiz kalan Fransa yine Azerbaycan'a karşı Ermenistan'ın yanında yer aldı. Fransa Dışişleri Bakanı Ketrin Kolona, Erivan'a destek için ortaya koydukları çabadan bahsetti. Kolona "Biz Ermenistan'ın ve Ermenilerin yanında yer alıyoruz" diye konuştu.

Daha önce Azerbaycan'a karşı Ermeni diasporasının yanında saf tutan Fransa'dan benzer bir açıklama daha geldi.

Fransa Dışişleri Bakanı Ketrin Kolona parlamentoda kendisine yöneltilen Ermenistan sorusunu yanıtladı.

Soru, Paris'in Erivan yönetimine ne şekilde yardımda bulunduğuyla ilgiliydi.

Kolona yanıtında, Ermenistan, Fransa, Almanya, Avrupa Konseyi ve Azerbaycan arasında gerçekleştirilen görüşmeyi hatırlatarak "Ermenistan'ın ve Ermenilerin yanında yer alıyoruz" dedi.

Tansiyonun düşürülmesi konusunda Fransa'nın Ermenistan'ı desteklediğini vurgulayan Kolona, nisan ayında bölgeyi barışçıl bir anlaşmaya yardımcı olmak için ziyaret ettiğini savundu.

Ermenistan'daki mevcut Avrupa Birliği İzleme Misyonu'nun da büyük ölçüde Fransa'nın çabalarıyla hayata geçirildiğini öne sürdü.

Ermenistan'ın yanında bir yol çizen Fransa, daha önce birçok kez bölgede yaşanan insan hakları ihlallerine sessiz kalmıştı.

Yine Fransa Parlamentosu'nda Azerbaycan'a yönelik iftira ve karalama içerikli kampanyaların artmasının ardından Azerbaycan 2022'nin kasım ayında Fransa'ya nota vermişti.

Azerbaycan, Fransa Parlamentosu'nda alınan kararlarla Ermenistan ile normalleşme sürecinin baltalanmaya çalışıldığını belirtiyor.

Kaynak: Haber Global TV

Azerbaycan Karabağ Ermenistan Fransa