Fransa yasak getirmişti! İsrail'den flaş 'Macron' kararı...

İHA
Fransa Emmanuel Macron İsrail
Fransa yasak getirmişti! İsrail'den flaş 'Macron' kararı...

Fransa, Euronaval Savunma Fuarı’nda İsrailli şirketlerin stant açmalarını yasakladı. Bunun üzerine İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron hakkında yasal işlem başlatacaklarını açıkladı.

İsrailFransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron hakkında yasal işlem başlatacak.

İsrail ve Fransa arasındaki gerginlik devam ediyor. İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Fransa hükümetinin, Euronaval Savunma Fuarı’nda İsrailli şirketlerin stant açmalarının yasaklanması nedeniyle Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron hakkında yasal işlem başlatacaklarını açıkladı.

Katz, Fransızca olarak yaptığı açıklamada, söz konusu yasağı “bizim gözümüzde özellikle dost ülkeler arasında kabul edilemez anti-demokratik bir tedbir” olarak nitelendirerek, “İsrail, radikal rejime karşı mücadelede ön saflarda yer alan tek devlettir ve Fransa, tüm Batı dünyasıyla birlikte, bize karşı değil, bizimle birlikte durmalıdır” dedi.

İsrail basınında yer alan haberlerde, İsrail’in konuyu Fransız mahkemelerine taşıyacağı ve Macron'un yasadışı ayrımcılık yaptığının iddia edileceği aktarıldı.

İSRAİLLİ ŞİRKETLERE YASAK GETİRİLMİŞTİ

Fransa’nın başkenti Paris’te 4-7 Kasım'da düzenlenecek olan uluslararası askeri denizcilik fuarı Euronaval Savunma Fuarı'nda İsrailli şirketlerin stant açması yasaklanmış, İsrailli şirketlerin fuarda yalnızca delegasyon düzeyinde temsil edilebileceği ifade edilmişti.

Euronaval Savunma Fuarı'nın organizatörleri, "Fransa hükümeti, İsrail delegasyonlarının fuara katılımını onayladı ancak İsrailli şirketlerin stant açmalarını veya ürün sergilemelerini yasakladı. Bu karar, 15 Ekim'de resmi olarak bildirilmiştir" demişti.