Fransa'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Macron'un görüşeceği iddiası gündemde

Fransa Recep Tayyip Erdoğan Emmanuel Macron
Fransa'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Macron'un görüşeceği iddiası gündemde

Fransa'nın günlük gazetesi L'opinionönümüzdeki hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un görüşeceği iddiasında bulundu

Fransız günlük gazetesi L’opinion, önümüzdeki hafta Salı günü Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görüşme gerçekleştireceğini yazdı.

Gazete haberinde, "Aldığımız bilgilere göre Emmanuel Macron ile Recep Tayyip Erdoğan'ın önümüzdeki Salı günü telefon veya video konferans yoluyla görüşmesi bekleniyor. Bu görüşme, aylarca artan gerilimin ardından Fransa ile Türkiye arasındaki ilişkilerde bir yatıştırma işareti olabilir" ifadeleri kullanıldı.

İKİ LİDER ARASINDA GERİLİM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce Macron'un açıklamalarına yönelik yaptığı açıklamarla tansiyon yükselmişti.

Erdoğan, "Macron ile Fransa çok çok tehlikeli bir dönemi yaşıyor. Temennim odur ki bir an önce Macron belasından Fransa kurtulsun." şeklinde açıklama yapmış, Macton bunun üzerine, "Kişileri doğrudan hedef alan açıklamalara cevap vermiyorum." diyerek Fransa'nın yurt dışında eleştirildiğini kaydeden Macron, "Yakın dönemde bizim kadar ifade özgürlüğünü savunan ülke olmadı." ifadesini kullanmıştı. 

Macron, "Erdoğan'ın Türkiye'sine karşı ifade özgürlüğünü yeteri kadar savunmadık. Erdoğan'ı ve hükümeti halkından ayırıyorum. Türk halkı, büyük özgürlük halkıdır." değerlendirmesinde bulunurken, ülkede "İslamcı ideolojiyle" mücadele etmek istediklerini savunmuştu. 

Kaynak: İHA

Fransa Recep Tayyip Erdoğan Emmanuel Macron