'Eşim küpesini ararken uçurumdan düştü' dedi, büyük dolandırıcılık ortaya çıktı

ABD Fethiye
'Eşim küpesini ararken uçurumdan düştü' dedi, büyük dolandırıcılık ortaya çıktı

Türkiye'de de Fethiye'de benzer bir olayın yaşandığı, karısının uçurumdan düştüğünü söyleyen kocanın bir başka versiyonu ABD'de yaşandı. Karısının uçurumdan yuvarlandığını söyleyerek polise başvuran adamın foyası ortaya çıkınca herkes şaşkına döndü

ABD'nin Batı Virginia eyaletinde haziran ayında karısının uçurumdan aşağı yuvarlandığını söyleyerek polise başvuran Rodney Wheeler adlı adam, arama kurtarma ekiplerini günler boyunca meşgul etti. Bir sonuç elde edemeyen ekipler, kaybolduğu iddia edilen 44 yaşındaki Julie Wheeler isimli kadını oldukça şaşırtan bir yerde buldu.

YARDIM ÇAĞRISINDA BULUNDU

31 Mayıs 2020 tarihinde acil durum hattı 911'i arayan Rodney, eşi Julie'nin Appalachian Dağları eteğindeki New River Gorge bölgesine gezmek için gittiklerini, ancak eşinin kaybolan küpesini aramak için yürüdüğü sırada uçurumdan aşağı düştüğünü söyleyerek yardım çağrısında bulundu. Bunun üzerine ekipler hemen alarma geçti.

Yüzlerce görevlinin, helikopterler ve köpeklerin de yer aldığı arama kurtama çalışmaları sonucunda ekipler, Julie'ye ait cep telefonu ve ayakkabılarını buldu. Karısı kaybolan Rodney ise bu sırada oldukça üzgün görünüyor ve sosyal medya hesaplarından karısının kayboluşu ile ilgili duygusal paylaşımlar yapıyordu. Arama çalışmalarının sonucunda kadının cesedi ulaşamayan ekipler durumdan şüphelendi.

'Eşim küpesini ararken uçurumdan düştü' dedi, büyük dolandırıcılık ortaya çıktı - Resim : 1

Çiftin evine baskın gerçekleştirilen polis ekipleri adeta şaşkına döndü. şoka uğrattı. Öldüğü düşünülen Julie, yatak odasındaki dolapta saklanırken bulundu. Her ikisi de sağlık hizmetleri dolandırıcılığı davasında cezalarından kaçınmak için bu yola başvurduklarını itiraf ederken, bir süre saklandıktan sonra birlikte kaçacakları ortaya çıktı. 

Yaşanan skandalın ardından gözaltına alınan çift, dolandırıcılık ve sahtecilik suçlamalarıyla karşılaştı. Charleston Federal Mahkemesi'nde yargılanan çifte ilişkin karara göre Rodney Wheeler, resmi yetkililere yalan söylediği için 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Julie'nin daha önceden çarptırıldığı 3 yıl 8 aylık cezayı da çekeceğini belirten mahkeme, bunlara ek olarak Julie'nin 289 bin dolar ceza ödemesine hükmetti. Ayrıca son olay için de Julia'nın 6 ay ev hapsi çekeceği duyuruldu.

 

Kaynak: Haber Global TV

ABD dolandırıcılık