Ermenistan'ın SU-30 oyunu: Ukrayna'da kullanılması için Rusya'ya verilen uçakların yerine Suriye'den 4 uçak getirildi

Rusya Ukrayna Savaşı Dünya haberleri

Ermenistan'ın Ukrayna savaşında kullanılmak üzere Rusya'ya sevk ettiği savaş uçakları ve pilotlar uluslararası basında yankı uyandırdı. Ermenistan, askeri desteğinin ortaya çıkması sonrası bu uçakların yerine Suriye'den uçak getirdi.

25 Mart'ta Ermenistan'dan Rusya'ya sevk edilen SU-30 tipi 4 savaş uçağı, Ermenistan ordusuna kayıtlı pilotlarla birlikte Ukrayna'da Rus saflarında savaşa katıldı. Bu gelişme, uluslararası basında da ses getirdi.

DİPLOMATİK GERİLİM

Haber Global'in edindiği yeni bilgiye göre, Ukrayna'da kullanılmak üzere sevk edilen uçaklara yönelik istihbarat sızıntısı, Ermenistan ve Rusya arasında diplomatik gerilime neden oldu.

Ermenistan'ın askeri bilginin sızdırılması konusunu araştırdığı öğrenilirken uçaklarla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

SURİYE'DEN 4 UÇAK, UKRAYNA'YA GİDEN UÇAKLARIN YERİNE KONUŞLANDIRILDI

Suriye'den Ermenistan'a 4 adet SU-30 tipi savaş uçağı gönderildi ve bunlar Rusya'ya gönderilen jetlerin yerini doldurmak üzere konuşlandırıldı. Bu gelişmenin, Ermenistan'ın olası yaptırımlara karşı bir hamlesi olduğu düşünülüyor. Keza, Ermenistan'ın, Rusya'ya Ukrayna sahasındaki bu askeri desteği, yaptırımlar konusunda Erivan'ı da hedef haline getirebilir.

Ermenistan, Ortadoğu'dan Ukrayna'ya sevk edilen askerlerin geçiş güzergahı olarak da Rusya'ya yardımda bulunmuştu. Suriyeli paralı askerler, Erebuni Hava Üssü'nde toplanıp buradan Rusya'ya bağlı Kuzey Osetya Cumhuriyeti'ndeki Mozdok şehrine gidiyor, ardından Rus askerlerle birlikte Ukrayna'ya gönderiliyor.

Yine ilk olarak Haber Global'de yer alan bu haberin ardından, 2 hafta sonra Rusya, Ukrayna'ya Ortadoğu'dan asker yollanacağını ilan etmişti.

Öte yandan, Rusya'nın birliklere, Ermenistan üzerinden askeri teçhizat takviyesi yaptığı da biliniyor.

Azerbaycan'ın Karabağ bölgesindeki geçici Rus Barış Gücü'nün bir kısmı çekilerek Ukrayna'ya götürülmüştü.

Ermenistan'ın SU-30 oyunu: Ukrayna'da kullanılması için Rusya'ya verilen uçakların yerine Suriye'den 4 uçak getirildi - Resim : 1
Karabağ'dan çekilip Ukrayna'ya giden Rus askerleri

Ortaya çıkan görüntülere göre Rus ordusuna ait yakıt araçları, Kaplan tipi zırhlı araçlar ve başka birçok askeri ekipman, Laçin koridoru üzerinden Ermenistan'a geri çekildi. Oradan da askeri kargo uçaklarıyla Rusya'ya gitti.

Kaynak: Haber Global TV

Ermenistan Azerbaycan Rusya Rusya Ukrayna savaşı