Ermenistan'dan Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline destek

Dünya haberleri Rusya Ukrayna Savaşı

Yıllarca Güney Kafkasya'da işgal politikası izleyen Ermenistan, şimdi de Ukrayna'da Rusya işgaline destek veriyor. Ermenistan, savaş uçakları ve pilotlarını Rus ordusu taraflarında savaşmak için sevk etti.

Ermenistan, Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline yönelik harekata destek veriyor. Ermenistan son olarak, savaş uçakları ve pilotlarını, Ukrayna savaşından kullanılmak üzere sevk etti. 

Haber Global'in edindiği istihbari bilgiye göre, dört 4 adet Su-30 tipi savaş uçağı, 25 Mart günü Ermenistan'dan havalanıp "Ukrayna'da kullanılmak üzere" Rusya'ya gitti. Dahası, Rus yapımı avcı uçaklarını özel eğitimli Ermeni pilotlar kullanıyor. Ermenistan, bu adımla Ukrayna'da işgale ortak, savaşa taraf oldu. Bir kez daha bölgesel barış yerine çatışmaya hizmet etti.

Ermenistan'dan Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline destek - Resim : 1
Su-30 tipi savaş uçağı

KARABAĞ SAVAŞINDA FÜZE SİPARİŞİNDE GEÇ KALINCA KULLANAMAMIŞLARDI

Ermenistan, F-14 ve F-15 jetlerine rakip olarak üretilen Su-30 savaş uçaklarından 4 adet satın aldı. Çok amaçlı gelişmiş savaş uçaklarının teslimatı, mayıs 2020’de yapıldı. Ermenistan ordusu Rus jetlerini, Azerbaycan'ın topraklarını işgalden kurtarmak için yürüttüğü haklı davasında, 2. Karabağ Savaşı'nda, kullanamadı. Çünkü füze sipariş etmekte geç kalmıştı. Yani Ermenistan en kritik silah alımını bile tam yapmayı beceremedi̇.

Azerbaycan Karabağ'da ezici zafer kazanınca, kullanılamayan Rus uçakları tepki yarattı. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, skandalı itiraf ederek suçu eski yönetime attı. İşte bu tartışmalı uçaklar şimdi yeniden Ermenistan'ın kirli emellerine alet edildi.

Ermenistan'dan Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline destek - Resim : 2
Ermenistan Başbakanı Paşinyan ve Rusya Devlet Başkanı Putin

ERMENİSTAN'A YAPTIRIM OLACAK MI?

Ermeni pilotlarla birlikte işgalci Rusya'nın kullanımına sunuldu. Erivan'a, diğer ülkelerden gelecek tepki merak konusu. Zira Rusya, Ukrayna'yı işgal ettiği için eşi benzeri görülmemiş ekonomik yaptırımlara maruz kaldı. Batılı ülkeler tarafından izole edildi.

Çin'e Rus ordusuna mühimmat sağlaması halinde "Sonuçlarına katlanırsınız" uyarısı yapıldı. Şimdi Rusya'ya askeri destek sağlayan Ermenistan'a da yaptırım uygulanıp uygulanmayacağı ya da uyarı gelip gelmeyeceği merak ediliyor.

RUSYA TAKVİYE TELAŞINDA

Ukrayna'da ağır personel ve askeri teçhizat kaybına uğrayan Rusya, aynı zamanda takviye telaşında. Son olarak Azerbaycan'ın Karabağ bölgesindeki geçici Rus barış gücünün bir kısmını çekilerek Ukrayna'ya götürüldü.

Ermenistan'dan Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline destek - Resim : 3
Karabağ'dan çekilip Ukrayna'ya giden Rus askerleri

Ortaya çıkan görüntülerin de gösterdiği üzere, Rus ordusuna ait yakıt araçları, "kaplan" tipi zırhlı araçlar ve askeri personel, Laçin koridoru üzerinden Ermenistan'a geri çekildi. Oradan da askeri kargo uçaklarıyla Rusya'ya gitti.

Ermenistan, ayrıca Suriyeli savaşçıların Ukrayna'ya taşınmasında ana güzergah konumunda. Esad'ın paralı askerleri, Ermenistan'daki Erebuni Hava Üssü'nde toplanıp buradan Rusya'ya bağlı Kuzey Osetya Cumhuriyeti'ndeki Mozdok şehrine gidiyor. Ardından Rus askerlerle birlikte Ukrayna'ya gönderiliyor.

Ermenistan'dan Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline destek - Resim : 4
Ukrayna'ya taşınan Suriyeli paralı askerler

İlk kez Haber Global'in duyurduğu bu gerçeğin ortaya çıkmasından 2 hafta sonra, Rusya, Ukrayna'ya Ortadoğu'dan asker yollanacağını resmen ilan etti. Sevkiyat sürüyor.

25 Mart günü 2 adet Il-76 tipi askeri kargo uçağı daha, Suriye'den havalanıp İran ve Hazar'daki tarafsız arazi üzerinden Rusya'ya gitti.

Kaynak: Haber Global TV

Ermenistan Rusya ukrayna