Ermenistan, insani ateşkesi ihlal etmeyi sürdürüyor 

Azerbaycan

Ermeni güçleri, Cebrayil, Goranboy, Terter, Ağdam ve Ağcabedi bölgelerine saldırı düzenledi. Sivil can kaybı 47'ye, yaralı sayısı da 222'ye yükseldi. 

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ağdere-Ağdam ve Füzuli-Hadrut cephe hattında çatışmaların sürdüğünü açıkladı. Azerbaycan ordusu, Ermenistan'ın saldırılarına karşılık verdi. Ermeni güçlerine ait 2 tank ile 1 grad füzesinin yanı sıra çok sayıda mühimmat, 5 obüs ve uçaksavar silahları imha edildi. Bir topçu bataryası tamamen yok edildi. Ermeni alay komutan yardımcısının yaralandığı açıklandı. 

ERMENİ GÜÇLERİNDE ÇOK SAYIDA FİRAR OLAYI MEYDANA GELİYOR

Ermeni güçleri cephane ve gıda krizi de yaşıyor. İşgalcilerin saflarını bırakarak kaçtığı ve çok sayıda firar olayı meydana geldiği açıklandı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan'ın cepheye taşıdığı paralı askerlerin bir kısmının da savaşmayı reddettiğini duyurdu. 

ERMENİSTAN'IN SALDIRILARI VE SÜREÇ 

Ermeni̇leri̇n si̇vi̇l yerleşi̇mlere saldırılarında can kaybı 47'ye yükseldi̇. Yaralıların sayısı i̇se 222 oldu. 

Ermenistan'ın işgal altındaki Gubatlı'dan ateşlediği bir balistlik füze de Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nin Ordubad bölgesine düştü. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı. 

Bölgede 10 Eki̇m'de Rusya'nın arabuluculuğunda i̇nsani̇ ateşkes i̇lan edi̇ldi̇.

Uluslararasi Kızılhaç hi̇mayesi̇nde esi̇r ve naaş deği̇şi̇mi̇ yapılmasi planlanıyordu ama Ermeni̇stan ordusunun i̇hlalleri̇ nedeni̇yle ateşkes kağıt üzeri̇nde kaldı. 

Azerbaycan-Ermeni̇stan cephe hattında çatışmalar 27 Eylül günü, Ermeni̇stan'ın saldırısı üzeri̇ne başlamıştı.

Kaynak: Haber Global TV

Ermenistan Azerbaycan