Elon Musk, Trump hükümetine katılmaya hazır!

Ajans Bizim
Elon Musk ABD donald trump abd seçimleri
Elon Musk, Trump hükümetine katılmaya hazır!
Fotoğraf: Elon Musk X hesabı (Yapay zeka ile oluşturulmuş görsel)

Tesla, SpaceX ve X'in patronu Elon Musk, Kasım ayında yeniden ABD Başkanı seçilmesi halinde, Trump hükümetine katılmaya hazır olduğunu söyledi. 

Bu açıklama, birkaç saat önce dünyanın en zengin adamına olan yakınlığını bir kez daha gösteren ve onu danışman ekibine, hatta gelecekteki bir hükümete dahil etme fikrini gündeme getiren Donald Trump'a bir yanıt niteliğindeydi.

Elon Musk, 2022'nin sonunda satın aldığı X platformundaki bir gönderide, “Hizmet etmeye hazırım” diye yazdı ve arka planda bir Amerikan bayrağı ile “Hükümet Verimliliği Departmanı” yazan bir kürsünün önünde yapay zeka tarafından oluşturulmuş bir fotoğrafını paylaştı. 

Kendisini Cumhuriyetçi bir hükümette hayal etmekten zaten memnun görünen bir adam için Trump'ın teklifini kabul etmenin bir yolu bu olsa gerek!

Musk'a siyasî sorumluluk vermek Trump için büyük bir evet anlamına geliyor ki kendisi de Reuters ile yaptığı bir röportajda bunu doğruladı. “O çok zeki bir adam. Bunu kesinlikle yapardım. O çok zeki bir adam” dedi eski Başkan. 53 yaşındaki Musk, temmuz ayında, Trump’ı hedef alan suikast girişiminden bir gün sonra, bir mitingde Donald Trump'a desteğini ilk kez açıkça ilan etmişti.

O zamandan beri iki adam yakınlıklarını göstermeye devam ettiler. Donald Trump, neredeyse bir yıldır X'te hiçbir şey yayınlamazken, 12 Ağustos Pazartesi günü bir dizi video ile sosyal ağa geri dönüş yaptı. Bu, anketlerde zorlandığı bir dönemde Truth Social'dan çok daha popüler olan bir ağda kampanyasını yeniden başlatma girişimiydi. 

Ancak bu, aynı zamanda Elon Musk'ın satın alıp bir dizi değişiklik yapmasından bu yana zemin kaybeden X'in trafiğini artırmanın da bir yoluydu.

İki adam, 13 Ağustos Pazartesi gecesi, Elon Musk'ın siyasi bir röportajda şansını denediği X'te canlı bir değişim düzenleyerek daha da ileri gitti. Tartışmaya pek çok yalan haber karıştığından, örneğin Trump ironik bir şekilde iklim değişikliğinden bahsederken, Elon Musk'tan herhangi bir itiraz gelmediğinden, pek de ikna edici bir egzersiz olmadı. 

Eski başkan, belki de seçimlere sadece üç ay kala giderek artan güçlü desteği için teşekkür etmenin bir yolu olarak, yeni milyarder arkadaşı tarafından üretilen Tesla otomobillerinin değerini övme fırsatını bile buldu.