Elon Musk, New York'a solunum cihazı bağışlayacak

Elon Musk, New York'a solunum cihazı bağışlayacak

Tesla şirketinin kurucusu Elon Musk, koronavirüs salgınıyla mücadeleye yardımcı olmak için Çin'den satın aldığı solunum cihazlarını New York'a bağışlayacak.

Tesla şirketinin kurucusu Elon Musk, koronavirüs salgınıyla mücadeleye yardımcı olmak için New York'a solunum cihazı bağışlayacak. Musk, bağışladığı solunum cihazlarının ilk bölümünün hafta sonuna kadar teslim edileceğini söyledi. 

Solunum cihazları, Çin'de, ABD hükümetinin onayladığı ResMed, Philips ve Medtronic adlı üç farklı imalatçıdan alındı. 1.255 solunum cihazı satın alan Musk, hepsinin eyaletteki hastanelere dağıtılacağını söyledi.

Elon Musk, ay başındaki açıklamasında da Tesla'nın Buffalo'daki fabrikasını ek solonum cihazları üretmek için açacağını duyurmuştu. Fabrika asıl olarak güneş pilleri üretiyor. 

MUSK'A TEŞEKKÜR ETTİ

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, Twitter hesabından Musk'a teşekkür edip "Minnettarız. Gelecek haftalarda hayatları kurtarabilmek için elimize geçecek her solunum cihazına ihtiyacımız olacak" dedi. 

"30 BİN SOLUNUM CİHAZINA İHTİYACIMIZ VAR"

ABD'de koronavirüs vakasının en çok görüldüğü olduğu yer New York. New York Valisi, Cuma günkü açıklamasında , eyalet genelinde koronavirüsten ölenlerin sayısının 519 olduğunu açıkladı. 

New York Valisi Andrew Cuomo, eyaletin salgınla mücadele için 30 bin solunum cihazına ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Elon Musk koronavirüs