Dünyaca ünlü rap şarkıcısı Nicki Minaj'ın 'aşı testislerini şişirdi' iddiasına Dr. Fauci ve Boris Johnson'dan yanıt!

ABD İngiltere Boris Johnson koronavirüs
Dünyaca ünlü rap şarkıcısı Nicki Minaj'ın 'aşı testislerini şişirdi' iddiasına Dr. Fauci ve Boris Johnson'dan yanıt!

Dünyaca ünlü ABD'li rap şarkıcısı Nicki Minaj'ın bir tanıdığının koronavirüs aşısı olduktan sonra 'testislerinin şiştiği' yönündeki açıklamasına peş peşe tepki geldi. Beyaz Saray Baş Tıbbi Danışmanı Dr. Anthony Fauci ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson, iddialara yanıt verdi

Koronavirüs aşısı olmadığı için New York’ta düzenlenen Met Gala’ya katılamayan Rapçi Nicki Minaj, aşı olmama kararını Twitter’dan yaptığı paylaşımla açıklayarak, "Trinidad’daki kuzenim aşı olmuyor çünkü arkadaşı olmuş ve iktidarsızlığa neden olmuş. Testisleri şişmiş. Evlenmesine haftalar kalmış ve şimdi kız arkadaşı düğünü iptal etmiş" demişti. 

"BİLİM BU DEĞİL"

Minaj’ın tepki çeken açıklamaları ABD’nin en yetkili enfeksiyon hastalıkları uzmanı Dr. Fauci’ye de soruldu. Aşıların iktidarsızlık gibi sorular yaratabileceğine dair kanıt olup olmadığı sorusunu yanıtlayan Fauci "Buna yanıtım açık bir hayır. Bunun yaşanacağına dair bir kanıt yok ve gerçekleşebilmesi için fiziki bir neden de yok" dedi.

Fauci, Minaj’ın tweetiyle ilgili "Bir anekdot dışında herhangi bir temeli olmayan bilgileri yaymadan önce düşünmeli, bilim bu değil" yanıtı verdi. 

 

MINAJ, BORİS JOHNSON'I HEDEF ALIP ALAY ETTİ

Nicki Minaj'ın açıklamalarının sorulduğu İngiltere Başbakanı ile İngiltere Baş Sağlık uzmanı, Minaj'ı tanımadıklarını söyleyip, aşı karşıtlığına karşı çıktılar.

Bunun üzerine Minaj'dan karşı hamle geldi. Twitter'dan ses kaydı paylaşan rapçi bu paylaşımda tuhaf bir İngiliz aksanına yer vererek, Boris Johnson'a müzik çalışmalarını göndermeyi teklif ederek, "Hakkımda fazla bir şey bilmiyorsunuz, ABD'de büyük bir yıldızım. Sizi affediyorum, başka kimseyi değil, sadece sizi" derken, ardından Margaret Thatcher ile Oxford Üniversitesi'ne gittiğini iddia etti.

 

Ayrıca Boris Johnson'ın basına yaptığı açıklamanın video görüntüsünü alıntılayan Minaj rapte kullanılan tabirle; "Bunun bir 'diss' olduğunu tahmin etmeme rağmen onu seviyorum. Peki ya aksan!" dedi.

Johnson Minaj'ı tanımıyor gibi davranmış, Baş Sağlık Görevlisi (CMO) Chris Whitty ise insanların bu tür yanlış aşı bilgilerini paylaşmasından ötürü utanmaları gerektiğini söylemişti.

Kaynak: Haber Global TV

ABD Nicki Minaj koronavirüs Dr. Anthony Fauci İngiltere Boris Johnson