Dünya liderlerinden Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıl dönümü mesajı

Vladimir Putin Rusya 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
Dünya liderlerinden Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıl dönümü mesajı

Dünya liderlerinden Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yıl dönümü vesilesiyle çok sayıda kutlama mesajı geldi.

Putin, Kremlin Basın Servisi tarafından yayımlanan tebrik mesajında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümü vesilesiyle tebrik etti.

Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin dostluk ve iyi komşuluk çerçevesinde geliştiğini vurgulayan Putin, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Değerli dostum, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilanının yüzüncü yılı münasebetiyle en içten tebriklerimi kabul etmenizi rica ederim. Geçtiğimiz yüzyılda ülkeniz birçok zorluğun üstesinden geldi ve ekonomik, sosyal ve diğer alanlarda tanınan başarılara imza attı. Türkiye dünya sahnesinde haklı olarak yüksek bir prestije sahiptir. Çeşitli alanlardaki işbirliği iyi sonuçlar veriyor, büyük ortak projeler sistematik olarak hayata geçiriliyor. Moskova ve Ankara, bölgesel ve küresel gündemdeki önemli konuların ele alınmasına yönelik çabalarında başarıyla işbirliği yapıyor. Dost halklarımızın faydasına ve daha adil ve demokratik bir dünya düzeninin inşası adına ikili ilişkilerimizi tüm yönlerde sürekli geliştirmeye devam edeceğimizden eminim."

Putin, Türk halkına mutluluk ve refah diledi.

BELARUS CUMHURBAŞKANI LUKAŞENKO'DAN KUTLAMA

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıl dönümünü kutlayarak, “Türkiye, 100 yıl önce olduğu gibi geleneklere ve korunan değerlere bağlılığını dünyaya gösteriyor, ulusal çıkarlarını kararlılıkla savunuyor” ifadesini kullandı.

Lukaşenko, Belarus Cumhurbaşkanlığı Basın Servisi tarafından yayımlanan mesajında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıl dönümü vesilesiyle tebrik etti.

Türk halkının gururla Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıl dönümünü kutladığını vurgulayan Lukaşenko, “Türkiye, 100 yılda siyasi, sosyoekonomik, kültürel ve insani alanlarda büyük başarılara imza attı, bölgesel ve küresel sorunların çözümünde etkin katılımcı olarak uluslararası alanda güçlü bir otorite edinmiştir. Türkiye, 100 yıl önce olduğu gibi geleneklere ve korunan değerlere bağlılığını dünyaya gösteriyor, ulusal çıkarlarını kararlılıkla savunuyor.
Minsk, Ankara’yı güvenilir ve gelecek vadeden bir ortak olarak görüyor. İkili işbirliğinin her alanda daha dinamik ve verimli gelişmesi için çabalıyoruz” dedi.

Lukaşenko, mesajında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sağlık ve çalışmalarında başarılar, dost Türkiye halkına ise barış, birlik ve refah diledi.

İRAN’DAN BEREKET VURGUSU

İran Cumhurbaşkanı Reisi de Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılı dolayısıyla bir kutlama mesajı gönderdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hitaben yazılan kutlama mesajında, “İran İslam Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti’nin işbirliği ve karşılıklı anlayışının iki millet için bereket ve değerli sonuçlar getireceğine, bölge ve dünya ülkelerine barış, istikrar ve refah getireceğine eminim” ifadesi kullanıldı.

PAKİSTAN’DAN TEBRİK MESAJI

Pakistan’ın geçici başbakanı Enver Kakar, Pazar günü Türkiye halkını 100. yıldönümleri dolayısıyla kutladı.

Kakar mesajında, Pakistan hükümeti ve halkı adına, Türkiye Cumhuriyeti’nin yüzüncü yılı münasebetiyle kardeş Türkiye halkına en içten tebriklerini sunduğunu ifade etti.

Kakar, “Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk kez 29 Ekim 1923’te Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ilan edildiği bu önemli gün, aynı zamanda Türk ulusunun karizmatik Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verdiği kahramanca özgürlük mücadelesinin de doruk noktasıdır” dedi.

 NATO, TÜRKİYE CUMHURIYETİ'NİN 100. YILINI KUTLADI

NATO, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılını tebrik etti.

NATO'nun sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Türkiye'nin bugün, kuruluşunun 100. yılını kutladığı hatırlatılarak, "Siz de müttefikimiz Türkiye'yi kutlarken bize katılın." ifadesi kullanıldı.

Paylaşımda, Türk bayrağı açmış Mehmetçiklerin fotoğrafı da yer aldı.

NATO'nun ana hesabının dışında komutanlıkların ve çeşitli NATO birimlerinin hesaplarından da kutlama mesajları yayınlandı.

NATO Müşterek Harp Merkezi, NATO Savunma Koleji, NATO Müşterek Kuvvet Komutanlığı, karargahı İzmir'de bulunan NATO Müttefik Kara Komutanlığı, NATO Müttefik Dönüşüm Komutanlığı, NATO Müttefik Harekat Komutanlığı gibi birçok hesaptan Türkiye'nin 100. yılı kutlandı.