Dünya liderleri, silahlı saldırıya uğrayan Trump’a geçmiş olsun dileklerini iletti

DHA
ABD donald trump Dünya haberleri
Dünya liderleri, silahlı saldırıya uğrayan Trump’a geçmiş olsun dileklerini iletti

Dünya liderleri, miting esnasında silahlı saldırıya uğrayarak yaralanan ABD Başkan adayı Donald Trump’a geçmiş olsun dileklerini iletti.

ABD'nin eski Başkanı ve yeni seçimlerde başkan adayı olan Donald Trump’ın Pensilvanya eyaletindeki Butler kentinde düzenlediği miting sırasında silahlı saldırıya uğraması ve hafif yaralanması sonucu dünya liderleri, geçmiş olsun dileklerini paylaştı. 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, “Düşüncelerim, bir suikast girişiminin kurbanı olan ve kendisine acil şifalar dilediğim Başkan Donald Trump ile birlikte. Bir aktivist hayatını kaybetti ve çok sayıda kişi de yaralandı. Bu demokrasilerimiz için bir trajedidir. Fransa, Amerikan halkının şokunu ve öfkesini paylaşmaktadır” dedi.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, mesaj yayımlayan ilk liderlerden oldu. Orban açıklamasında, “Bu karanlık saatlerde düşüncelerim ve dualarım Başkan Donald Trump ile birlikte” dedi.

Avusturya Başbakanı Karl Nehammer, “Donald Trump'ın Pennsylvania'daki mitinginde uğradığı suikast girişimi karşısında dehşete düştüm ve kendisine acil şifalar diliyorum. Siyasi şiddetin toplumumuzda yeri yoktur. Düşüncelerim bu saldırının tüm kurbanlarıyla birlikte” ifadelerini kullanırken, İrlanda Başbakanı Simon Harris, “Dün gece Pennsylvania'da gördüklerimiz ürkütücü ve yanlıştı. Eski Başkan Trump'ın güvende olması ve suikast girişiminden sağ kurtulması sevindiricidir. Kalplerimiz öldürülen ve ağır yaralanan masum izleyicilerle birlikte. Siyasi şiddetin yeri olamaz” dedi.

Yakın zamanda göreve başlayan İngiltere Başbakanı Keir Starmer, dehşete düştüğünü belirterek, “Başkan Trump'ın mitingindeki şok edici sahneler karşısında dehşete düştüm ve kendisine ve ailesine en iyi dileklerimizi iletiyoruz. Siyasi şiddetin hiçbir türünün toplumlarımızda yeri yoktur ve düşüncelerim bu saldırının tüm kurbanlarıyla birliktedir” diye konuştu.

Hollanda Başbakanı Dick Schoof, saldırıyı gördüğünde şoka uğradığını belirterek, “Eski başkan ve mevcut başkan adayı Donald Trump'a yapılan saldırı karşısında şok olduk. Yaralarının hafif olması sevindiricidir. Kendisine acil şifalar diliyor, kendisine ve ailesine en iyi dileklerimi gönderiyorum. Düşüncelerim bu saldırıdan etkilenen herkesle birlikte. Siyasi şiddet tamamen kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, “Donald Trump'a Pennsylvania'daki bir mitingde yapılan saldırıyı en güçlü şekilde kınadığımı ifade etmek istiyorum. Şiddet ve nefretin demokrasilerde yeri yoktur. Eski Başkan Trump'a ve diğer yaralılara acil şifalar dilerken, hayatını kaybedenlerin ailelerine en içten taziyelerimi iletiyorum” derken, Japonya Başbakanı Fumio Kishida, “Demokrasiye meydan okuyan her türlü şiddete karşı sağlam durmalıyız. Eski Başkan Trump'ın bir an önce iyileşmesi için dua ediyorum” dedi.