Donald Trump, yeniden başkan seçilirse göçmenleri sınır dışı etme sözü verdi

ABD donald trump Dünya haberleri
Donald Trump, yeniden başkan seçilirse göçmenleri sınır dışı etme sözü verdi

Eski ABD Başkanı Donald Trump, yeniden başkan seçilmesi durumunda, ülkedeki göçmenleri sınır dışı edeceğine dair bir kez daha söz verdi.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, seçim kampanyası kapsamında Nevada eyaletinde bir toplantı gerçekleştirdi. Trump, seçilmesi halinde göçmenleri ülkeden gönderme taahhüdünü bir kez daha dile getirdi.

CNN'in haberine göre, Trump, seçim kampanyasının Nevada ayağında göçmenlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Göçmenlerin "ABD'yi işgal ettiğini" belirten Trump, seçilmesi halinde göçmenlerin "ülke tarihindeki en büyük sınır dışı" uygulamasına tabi tutulacağına ilişkin sözünü yineledi.

Trump, göçmenlere ilişkin politikaların genişletileceğinin altını çizerek, "federal kolluk kuvvetlerinin büyük bir bölümünün göç ile ilgili birimlere aktarılmasının yanı sıra ülke dışındaki kuvvetlerin de bir kısmının güney sınırına çekileceğini" ifade etti.

ABD, MEKSİKA SINIRINDAKİ İKİ NOKTADA DEMİR YOLU OPERASYONLARINI ASKIYA ALIYOR

ABD, Meksika sınırındaki yasa dışı göçmenlerin kontrolü için iki noktada demir yolu operasyonlarını geçici durduruyor.

CNN'nin haberine göre, Gümrük ve Sınır Muhafaza Biriminden (CBP) yapılan açıklamada, ABD'ye yasa dışı giren göçmenlerin sayısının arttığı belirtildi.

Açıklamada, düzensiz göçmenlerin kontrolü için bölgeye personel yönlendirilmesi amacıyla ülkenin Meksika ile sınırı olan Texas eyaletine bağlı El Paso ve Eagle Pass kentlerindeki uluslararası demir yolu geçiş köprülerinde operasyonların geçici durdurulacağı duyuruldu.

Sınır güvenliğinin gerektiği şekilde öncelik olmaya devam edeceği vurgulanan açıklamada, göçmen sayısındaki artışın ulusötesi suç örgütleri ve kartellerin insanları yanlış bilgilendirmesinden kaynaklandığı belirtildi.

Açıklamada, göçmenleri Meksika'dan yük trenleriyle getiren kaçakçılık örgütlerinin son zamanlarda yeniden canlandığına işaret edildi.

Bu durumun ele alınması ve bölgeye personel takviyesi için ilave önlemler uygulandığı bilgisine yer verilen açıklamada, uygulamanın yerel saatle 08.00'de yürürlüğe gireceği kaydedildi.

CBP, 28 Ekim'de Meksika'dan ABD'ye yasa dışı geçişlerde en yoğun koridor olarak bilinen Eagle Pass'ta bulunan sınır kapısındaki iki köprüden birini araç girişlerine kapatmıştı.

Kaynak: AA