Donald Trump kendi açtığı davayı kaybetti: 400 bin dolar ödeyecek!

Ajans Bizim
donald trump ABD
Donald Trump kendi açtığı davayı kaybetti: 400 bin dolar ödeyecek!

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın New York Times ve gazetecilere karşı açtığı davanın reddedilmesinin ardından yaklaşık 400.000 dolar yasal masraf ödemesine karar verildi.

Trump, Eylül 2021'de gazeteye karşı bir şikâyette bulunmuş, üç gazeteciyi 2018'de yayınlanan ve Pulitzer Ödülü kazanan bir araştırma raporunun bir parçası olarak vergi belgelerini elde etmek için "sinsi bir komplo" kurmakla suçlamıştı.

New York Eyalet Yüksek Mahkemesi'nin ticari bölümündeki bir yargıç Mayıs 2023'te davayı reddederek, bu yılki seçimlerde Beyaz Saray'a geri dönmek isteyen Trump'ın davalıların masraflarını ödemesine karar verdi.

Açıklanan kararda, Times'ın 392,638 dolarlık avukatlık ücreti harcamasının "makul" olduğu belirtildi ve Trump'ın masrafların tamamını geri ödemesine hükmedildi.

Gazetenin soruşturması, on yıllardır kendi iş servetini inşa etmekle övünen emlak kralı Trump'ın aslında birkaç yıl boyunca babasından enflasyona göre düzeltilmiş 413 milyon dolara eşdeğer bir meblağ aldığını ve bunun büyük bir kısmının vergilendirmeden kaçınmak için paravan bir şirket aracılığıyla transfer edildiğini ortaya çıkarmıştı.