Dışişleri Bakanı Fidan, Almanya'ya gidiyor: "AB Genişlemesi" konulu konferansa katılacak

Hakan Fidan Dışişleri Bakanlığı Almanya AB Dünya haberleri Gündem haberleri
Dışişleri Bakanı Fidan, Almanya'ya gidiyor: "AB Genişlemesi" konulu konferansa katılacak

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan,  “AB Genişlemesi ve Reformu Konulu Dışişleri Bakanları Konferansı”na katılmak üzere Almanya'nın başkenti Berlin'e seyahat edecek.

Dışişleri Bakanlığının internet sitesinde yayımladığı açıklamaya göre Dışişleri Bakanı Hakan Fidan,  “AB Genişlemesi ve Reformu Konulu Dışişleri Bakanları Konferansı”na katılmak üzere Almanya'nın başkenti Berlin'e seyahat edecek.

Bakan Fidan'ın, ziyareti esnasında Almanya ve diğer ülkelerden mevkidaşları ile görüşeceği belirtildi.

Dışişleri Bakanlığının yayınladığı metinde şu ifadeler yer aldı:

"Sayın Bakanımız, Almanya Federal Dışişleri Bakanlığı evsahipliğinde 2 Kasım 2023 tarihinde düzenlenecek “AB Genişlemesi ve Reformu Konulu Dışişleri Bakanları Konferansı”na katılmak üzere Berlin’i ziyaret edecektir.

AB’ye üye ve aday ülkelerin davet edildiği Konferans’ta, AB’nin genişleme stratejisinin temel dinamikleri ile gerek Birliğin gerek aday ülkelerin atması gereken adımlara ilişkin görüş alışverişinde bulunulacaktır.

Sayın Bakanımızın Konferans öncesinde Almanya Federal Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile ikili bir görüşme ve konferans marjında bazı mevkidaşlarıyla temaslar gerçekleştirmesi de öngörülmektedir."

 

 

Kaynak: AA