DEAŞ'lı teröristlerin çektiği Moskova saldırısı videosu yayınlandı

Ajans Bizim
DEAŞ Terör saldırısı Rusya Moskova
DEAŞ'lı teröristlerin çektiği Moskova saldırısı videosu yayınlandı

Moskova’da bir konser salonuna cuma akşamı silahlı saldırı yapan DEAŞ, dün sosyal paylaşım ağlarında, saldırganlar tarafından çekilen görüntüleri yayınladı.

Bir dakika 31 saniye süren videoda, yüzleri bulanık ve sesleri boğuk, saldırı tüfekleri ve bıçaklarla silahlanmış birkaç kişi görülüyor. Bu kişiler Krasnogorsk’daki konser salonu gibi görünen bir yerde birkaç kişiye ateş ederken görülüyor. 

Görüntülerde teröristler "Allahü Ekber" diye slogan atıyor ve bir kurbanın boğazını kesiyor.

DEAŞ, cuma akşamı Crocus Belediye Binası saldırısının sorumluluğunu üstlendi ve "büyük bir Hıristiyan topluluğuna saldırdığını" bildirdi. Cihatçı grup, dün yine saldırıyı üstlendi ve saldırının "İslam'a karşı savaşan ülkelere karşı yürütülen savaşın bir parçası (...)" olduğunu ifade etti. DEAŞ ayrıca, dört saldırganın bir fotoğrafını da yayınladı.

Kremlin ise, DEAŞ’ın saldırının sorumluluğunu üstlenmesine hiç değinmedi.

Rus istihbaratı ve ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, teröristler ile Ukrayna arasında bir bağlantı kurdu. 

Kiev ise bunu "saçma" olarak nitelendiriyor.

"Barbarca terör eylemini" kınayan Rusya Devlet Başkanı, dünkü konuşmasında saldırının "dört failinin Ukrayna'ya doğru giderken" yakalandığını söyledi ve "Sınırı geçmeleri için bir 'pencere' hazırlanmıştı" dedi.

Saldırıdan bu yana, aralarında dört saldırganın da olduğu belirtilen 11 şüpheli yakalandı. 

Kamu medyası RT'nin başkanı Margarita Simonian, iki şüphelinin sorguları sırasında azmettiricilerin ismini vermedikleri itiraflarını gösterdiğini öne süren videolar yayınladı.

Rus medyasına göre, şüphelilerden bazıları, Orta Asya'da Afganistan'a komşu Müslüman çoğunluğa sahip eski bir Sovyet cumhuriyeti olan Tacikistan'dan geliyor.

NOT: Görüntülerin korkunç olması ve terör propagandasına alet olmamak için videoyu yayınlamıyoruz.