Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunan Kathimerini gazetesine konuştu: Düşmanlıklarımızı kenara bırakabiliriz

Dünya haberleri yunanistan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçime kısa bir süre kala, Yunan basınına önemli açıklamalarda bulundu. Seçim sürecini değerlendiren Erdoğan, Yunan Başbakan Kiriakos Miçotakis'e de mesaj verdi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kısa bir süre kala Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Yunan Katmerini gazetesine konuştu. Atina yönetimine ve Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'e olumlu mesajlar verdi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Ankara Atina hattında gerilim dolu süreç, yerini yumuşama ve dayanışmaya bıraktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu sürece vurgu yaptı. Erdoğan, "Yunanistan ile düşmanlıklarımızı bir kenara bırakabiliriz. Çünkü bunlar her iki ülkeye de önemli ölçüde zarar verdi, ve devam etmemesi gerekiyor" dedi.

Seçim sonrasına işaret eden Erdoğan, "Umarım Yunanistan ve Türkiye'deki seçimler yeni bir dönemin başlangıcı olur." ifadelerinde bulundu.

Miçotakis'e bir mesaj iletmek isteyip istemediği sorulan Erdoğan, "Miçotakis bu açıklamalarımı not almalı ve verdiği sözleri tutmalı" yanıtını verdi.

Kathimerini, Erdoğan'ın sıcak ve samimi bir tavır sergilediğini yazdı. Atina yönetimine sıcak mesajlar verdiğine dikkat çekti.

Yunan gazeteden, Erdoğan'a yönlendirilen sorulardan biri de seçim sonuçları oldu.  Erdoğan son dönemdeki mitingleri örnek vererek "meydanlardaki kalabalıklar da bunu gösteriyor. Halkta bu istek var, siz de görüyorsunuz" dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Yunanistan, Türkiye'ye ilk yardım eli uzatan ülkelerden biri olmuştu.

Atina yönetimi, depremin hemen ardından kalabalık bir arama-kurtarma ekibi gönderdi. Uçaklar ve tırlarla tonlarca insani yardım yolladı. 

Ardından Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ve Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos Türkiye'ye geldi. Türk mevkidaşları ile deprem bölgelerini ziyaret etti. Türkiye'ye gönderilen yardımlar ve art arda gerçekleşen ziyaretler ilişkilerde olumlu bir sürece girilmesini sağladı.

 



Kaynak: Haber Global TV

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yunan Kathimerini gazetesi