Charlie Hebdo dergisi Meghan Markle kapağı nedeniyle tepki çekti

Fransa Kraliçe Elizabeth
Charlie Hebdo dergisi Meghan Markle kapağı nedeniyle tepki çekti

Fransa'nın tartışmalı dergisi Charlie Hebdo son sayısı ile yine tepkileri üzerine çekti. Dergi, İngiliz kraliyet ailesinde ırkçılığa maruz kaldığını söyleyen Meghan Markle'ı, geçen yıl ABD'de polis şiddetiyle öldürülen George Floyd'a benzetti.

Sık sık uluslararası kamuoyunun gündemine tartışma yaratan Fransız dergisi Charlie Hebdo, yine gündeme damga vurdu. Dergi bu sefer de İngiltere ile Fransa arasında tansiyonu yükseltti.

Charlie Hebdo, son sayısında ABD’li televizyonu Oprah Winfrey’nin programına çıkarak, İngiliz kraliyet ailesi içerisinde ırkçılığa maruz kaldığını söyleyen Meghan Markle ve Kraliçe Elizabeth’i kapağına taşıdı. Meghan Markle ve Kraliçe Elizabeth’i geçen yıl ABD’de polis memuru Derek Chauvin’in öldürdüğü George Floyd’a benzetti.

Charlie Hebdo da kapağında Kraliçe Elizabeth’i Chauvin olarak resmederken Markle’ı da George Floyd olarak gösterdi. Derginin başlığında, “Meghan neden Buckingham’da ayrıldı” sorusu sorulurken Kraliçe’nin dizi altında nefes alamayan Markle, “Çünkü artık nefes alamıyorum” derken görülüyor.

Charlie Hebdo dergisi Meghan Markle kapağı nedeniyle tepki çekti - Resim : 1

Geçen yıl yaşanan olay George Floyd cinayeti, uluslararası kamuoyunda büyük tepki çekmişti.

DÜNYAYI AYAĞA KALDIRAN CİNAYET: GEORGE FLOYD 

2020’nin Mayıs ayında Atlanta’da meydana gelen olayda Floyd’u hiçbir gerekçe göstermeden gözaltına alan ve boğazını diziyle sıkarak nefes almasını  engelleyen Chauvin ülke genelinde büyük tepki çekmiş ve halk hareketlerinin başlamasına sebep olmuştu.

Chauvin, geçen yıl Floyd’un boğazını 8 dakikadan fazla bir süre diziyle sıkarak ölmesine sebep olmuştu.

Kaynak: Reuters

Charlie Hebdo Meghan Markle Kraliçe Elizabeth George Floyd