Cenevre'de ABD-Rusya zirvesi! Masada Ukrayna var

ABD Rusya Ukrayna

ABD ve Rusya Dışişleri Bakanları Ukrayna krizi için Cenevre'de bir araya geldi. ABD Dışişleri Bakanı Blinken, "Sorunlar bir günde çözülemez, diyaloğa bağlıyız" derken, Rus mevkidaşı Lavrov da somut yanıtlar beklediklerini söyledi.

Ukrayna ve Rusya arasında yüksek tansiyon sürerken Cenevre'de kritik bir görüşme yapılıyor. ABD ve Rusya Dışişleri Bakanları krizi görüşmek için bir araya geldi. 

 

BLINKEN: SALDIRI OLURSA SERT YANIT VERİRİZ

Görüşme öncesi açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, "Görüşmeler tansiyonu düşürmek için yürütülen çalışmanın parçası. Sorunlar bir günde çözülemez. Diploması ve diyaloğa bağlıyız, saldırı olursa hızlı, sert ve toplu bir yanıt veririz" dedi.

LAVROV: BUGÜN BİR SONUÇ BEKLEMİYORUZ

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da konuyla ilgili, "Bugünkü görüşmeden bir sonuç çıkmasını beklemiyoruz. Güvenlik taleplerimize somut yanıtlar bekliyoruz" ifadelerini kullandı. 

ABD ile Rusya arasındaki güvenlik görüşmeleri kapsamında, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy R. Sherman ve Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov 10 Ocak 2022'de Cenevre'de görüşmüştü.

ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 16 Haziran'da yine Cenevre'de buluşmuş, iki lider ihtilaflı konuların çözümü için diyaloğun sürdürülmesi kararı almıştı.

Kaynak: Diğer

ABD Rusya ukrayna Antony Blinken Sergey Lavrov