Rusya'nın Ukrayna sınırındaki askeri birlikler uydudan görüntülendi

Rusya Ukrayna
Rusya'nın Ukrayna sınırındaki askeri birlikler uydudan görüntülendi

Maxar Technologies'in paylaştığı uydu görüntüleri Ukrayna sınırı yakınlarındaki hareketliliği gözler önüne serdi. Görüntülerde, Rus askeri birliklerinin ve tanklarının sayısının arttığı ve Ukrayna sınırına oldukça yakın konuşlandırıldığı görüldü.

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal edeceğini düşündüğünü ancak böyle bir durumda Rusya'nın ağır bir bedel ödeyeceğini ve ciddi yaptırımlarla karşılaşacağını söylemişti. 

Yeni yayımlanan uydu görüntüleri, Rusya’nın Ukrayna sınırına yakın bölgeye, ek birlikler ve askeri teçhizat yığdığını gösteriyor.

Rusya'nın Ukrayna sınırındaki askeri birlikler uydudan görüntülendi - Resim : 1

ABD merkezli Maxar Technologies, uydu görüntülerinin  yakın zamanda ek birliklerin ve kuvvetlerin konuşlandırıldığı kilit yerleri gösterdiğini açıkladı.

Rusya'nın Ukrayna sınırındaki askeri birlikler uydudan görüntülendi - Resim : 2

19 Ocak tarihli uydu görüntüleri, Rusya'nın Belarus sınırından 125 km uzaktaki Yelnya'da toplanmış tank topçuları ve destek teçhizatı ile Ukrayna sınırından yaklaşık 330 km uzaklıkta Voronezh üssünde konuşlandırılmış bir savaş grubunu gösteriyor.

Rusya'nın Ukrayna sınırındaki askeri birlikler uydudan görüntülendi - Resim : 3

Diğer fotoğraflarda, Belarus sınırından sadece 30 km ve Rusya'nın Ukrayna sınırından en fazla 50 km uzaklıkta bulunan Klintsky ve Klimovo adlı iki üste toplanmış askeri teçhizatı görülüyor.

Rusya'nın Ukrayna sınırındaki askeri birlikler uydudan görüntülendi - Resim : 4

Sınır bölgesi,  Rusya'nın 100 bin askerin yanı sıra tankları ve füzeleri sınır yakınlarına taşıdığı geçen yılın sonundan bu yana bıçak sırtında bulunuyor.

 

Kaynak: Diğer

ukrayna Rusya