Brezilya'dan Google'a büyük suçlama: Karalama kampanyası yapıyorlar

Brezilya Google
Brezilya'dan Google'a büyük suçlama: Karalama kampanyası yapıyorlar

Brezilya Adalet Bakanı Flavio Dino, "sahte haber" yasa tasarısına karşı Google'ın yürüttüğü karalama kampanyasıyla suçladı.

Dino'nun suçlaması, Google'ın arama platformunda söz konusu yasa tasarısının eleştirildiği ve halkı yasaya karşı çıkmaya çağırdığı bir makaleye yönlendirmesi sonrasında geldi.

Dino, Twitter'da yaptığı paylaşımda, Google'ın sansür ve ifade özgürlüğünü ihlal eden mekanizmalarını kaldırmasını umduklarını belirtti.

Dino, Google'ı sahte haber yasa tasarısına karşı karalama kampanyası yapmakla suçlayarak, tasarıyı desteklemeye çağırdı ve aksi takdirde Google'a para cezası uygulanabileceği uyarısında bulundu.

Sao Paulo eyaletinde yapılan bir çalışmada, Google'ın yasa tasarısına karşı arama sonuçlarını manipüle ettiği tespit edildi.

Yasa tasarısı kabul edilirse, teknoloji şirketleri ve sosyal medya platformları, suç teşkil eden içerikleri işaretlemek ve kaldırmak zorunda kalacak.

Para cezası da söz konusu olabilecek. Google ve birçok teknoloji devi, yasanın interneti daha da kötüleştireceğine dair bir makale yayımlamıştı.

Kaynak: AA

Brezilya Google dezenformasyon haber