BM, İsrail saldırısının bilançosunu açıkladı: 38 binden fazla Filistinli yerinden edildi!

Birleşmiş Milletler İsrail
BM, İsrail saldırısının bilançosunu açıkladı: 38 binden fazla Filistinli yerinden edildi!

Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, İsrail saldırılarının bilançosunu açıkladı. Gazze'de yerinden edilen Filistinlilerin sayısının 38 bini geçtiğini belirten Dujarric, 2 bin 500'den fazla kişinin evsiz kaldığını, 41 okulun ise saldırılarda zarar gördüğünü söyledi.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın brifinginde gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Dujarric, Gazze'de yerinden edilen çok sayıda Filistinlinin çevredeki 48 okula sığındığını söyledi.

YERİNDEN EDİLEN FİLİSTİNLİLERİN SAYISI 38 BİNİ GEÇTİ, 41 OKUL ZARAR GÖRDÜ

İsrail'in hava saldırıları nedeniyle Gazze'de yerinden edilen Filistinlilerin sayısının 38 bini geçtiğini belirten Dujarric, evlerinin yıkılması sonucu ise 2 bin 500'den fazla kişinin evsiz kaldığına, 41 okulun ise saldırılarda zarar gördüğüne dikkati çekti.

ELEKTRİK ERİŞİMİNDE PROBLEMLER VAR

Elektriğe erişimin günlük 6 ila 8 saate kadar düştüğünü ve bu durumun sağlık hizmetlerini de etkilediğini ifade eden Dujarric, İsrail ve Filistinli gruplara BM ve diğer insani yardım örgütlerinin gıda ve yakıt yardımlarını ulaştırmasına müsaade etmeleri çağrısında bulundu.

Dujarric ayrıca tüm taraflara uluslararası insani hukuka ve insan hakları hukukuna saygı duyulması yükümlüğünü hatırlattı.

BM Orta Doğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Tor Wennesland'ın tüm taraflarla gerginliği azaltmak için çalıştığını söyleyen Dujarric, Genel Sekreter Antonio Guterres'in de gelişmeleri yakından takip ettiğini ve farklı seviyelerde çeşitli görüşmeler yaptığını ifade etti.

"ŞU AN ÖNCELİĞİMİZ ÇATIŞMALARIN SONA ERMESİ VE İNSANİ YARDIMLAR"

AA muhabirinin Genel Sekreter'in Filistinli sivillerin korunması için uluslararası koruma mekanizması kurulması yönündeki çağrıları destekleyip desteklemediği sorusuna ise Dujarric, "Şu an önceliğimiz çatışmaların sona erdirilmesi ve insani yardımlar. Sonrasında siyasi sürece dönülmesi... Mekanizmaya gelince ise üye ülkelerden bir tür teklif görmemiz gerek" yanıtını verdi.

Kaynak: AA

BM Birleşmiş Milletler İsrail filistin