'Bizon adama' hapiste Şamanizm gereği organik yemek verilecek

ABD
'Bizon adama' hapiste Şamanizm gereği organik yemek verilecek

ABD'de boynuzlu ve kürklü şapkası, boyalı yüzü ve mızrağı 6 Ocak kongre baskınına katılan ve komplo teorileri üreten Qanon hareketinin destekçilerinden Jacob Chansley'nin Washington'daki gözaltı tesisinde organik yemek verilmesi talebi kabul edildi

ABD’de 6 Ocak’ta eski Başkan Donald Trump destekçileri tarafından Kongre binasına düzenlenen baskında Jacob Chansley adlı protestocu, boynuzlu ve kürklü şapkası, boyalı yüzü ve elindeki 2 metrelik mızrakla dikkat çekmişti. Kamuoyunda "baskının sembollerinden" biri haline gelen Chansley, Kongre baskınının ardından kamu düzenini bozma ve mülke zarar verme suçlamasıyla gözaltına alınarak, Washington'daki bir gözaltı tesisine nakledilmişti.

'ŞAMANİZMİN GEREĞİ' DENİLDİ

Chansley’nin gözaltı tesisindeki yemeklerden yiyemediği için hızla kilo vermesi üzerine Chansley’nin avukatı Albert Watkins, müvekkili için organik yiyecek talebinde bulundu. Watkins, Chansley'nin Arizona'dan Washington'daki gözaltı tesisine nakledilmesinden bu yana 9 kilo verdiğini söyledi. Avukat, kendisini "QAnon Şamanı" olarak adlandıran Chansley’nin organik beslenmeyi "Şamanizm inanç sisteminin ve yaşam tarzının" bir parçası olarak gördüğünü ifade etti.

ABD Bölge Yargıcı Royce Lamberth, Chansley için yapılan organik yemek talebini kabul etti. Lamberth, Chansley'in diyetinin dini inançlara dayandığını vurgulayarak, Müslüman ve Yahudi mahkumlar için de benzer dini muafiyetler yapıldığını söyledi.

TRUMP ALEYHİNDE İFADE VERECEK

kendisini 'QAnon Şamanı' olarak tanımlayan Jacob Chansley, 8 Şubat’ta yapılması planlanan azil davasında eski ABD Başkanı Trump aleyhine ifade vermek istediğini açıkladı. Kamu düzenini bozma ve mülke zarar verme suçlamasıyla gözaltına alınan Chansley, Trump'ın kongre baskınında gözaltına alınanlar için af çıkarmamasına tepki göstererek ‘ihanete uğradıklarını’ savundu.

QANON HAREKETİ MERCEK ALTINDA

Başkent Washington’da, 6 Ocak’ta yaşanan kongre baskını sonrası kendi destekçilerini azmettirmeyle suçlanan Trump’ın 8 Şubat’taki azil davası yaklaşırken ABD’de gündeminde Qanon hareketi tekrar mercek altına alındı. QAnon hareketi, ilk olarak 2017 yılında ortaya çıkmış ve 2016 yılında ABD Başkanı olan Donald Trump’ın aralarında birçok ünlü aktör ve politikacı olan şeytana tapan kişilere karşı savaş açtığına inanan kişilerden oluşuyordu. Bu hareketin destekçileri, komplo teorilerini 4 yıl boyunca özellikle sosyal medyadan iletişim kurarak paylaşıyordu.

 

Kaynak: İHA

Jacob Chansley