Bir ülke daha aşırı soğuklara teslim oldu! Termometreler, -39.3'ü gösterdi

Güney Kore Dünya haberleri hava durumu
Bir ülke daha aşırı soğuklara teslim oldu! Termometreler, -39.3'ü gösterdi

Doğu Asya'nın büyük bir bölümünü etkisi altına alan aşırı soğuk hava, Güney Kore'yi de vurdu. son 10 yılın en soğuk kış mevsiminin yaşandığı ülkede termometreler, bazı bölgelerde sıfırın altında -39.3'ü gösterdi.

Son zamanların en soğuk kış mevsimini geçiren Güney Kore'de sıcaklıklar düşmeye devam ediyor. Ülkede, 'aşırı soğuk hava' yapıldı. 

Güney Kore'de kış mevsiminin en soğuk günlerinin yaşandığı günlerde termometreler sıfırın altında 39.3'ü gösterdi.

Doğu Asya'nın büyük bölümünde etkili olan soğuk hava dalgası Güney Kore'yi de vurdu. Güney Kore Meteoroloji İdaresi (KMA), başkent Seul'de termometrelerin sıfırın altında 25'i, ülkenin kuzeyindeki Cheorwon'da ise sıfırın altında 39.3'ü gösterdiğini açıkladı.

EN AZ 476 UÇUŞ İPTAL EDİLDİ

Kış mevsiminin en soğuk günlerini yaşadığı açıklanan ülkenin farklı kesimlerinde görülen şiddetli kar yağışı ve rüzgar hayatı olumsuz etkiledi.

Hava şartlarının elverişsizliği nedeniyle en az 476 uçuş iptal edildi.

Güney Kore soğuk hava

AŞIRI SOĞUK HAVA UYARISI

Kuzey Kore'de de sert hava koşulları etkili olmaya başladı. Kore Yarımadası'ndaki zorlu hava şartları başkent Pyongyang haricinde ısınmak için gerekli elektrik enerjisine sahip olmadığı düşünülen Kuzey Kore yönetimini de harekete geçirdi. Devlet medyası sıcaklık değerlerinin sıfırın altında 30'ları bulabileceğini duyurarak, aşırı soğuk hava uyarısı yayınladı.

Ayrıca ülkede sabah saatlerinde gözlenen en düşük sıcaklık değerinin sıfırın altında 19 olduğu bildirildi.

 

Kaynak: İHA

Doğu Asya Güney Kore soğuk hava kar yağışı