Biden'ın konvoyundaki araca çarptı: Panik yaşandı

Trafik kazası ABD Joe Biden
Biden'ın konvoyundaki araca çarptı: Panik yaşandı

ABD Başkanı Joe Biden'ın koruma ekibindeki araçları birine dışarıdan bir aracın çarpmasa alarma neden oldu. 

Amerikan basınında yer alan haberlere göre, olay Delaware eyaletinin Wilmington kentinde Biden'in seçim merkezinin yakınlarında meydana geldi. 

Biden, eşi Jill Biden ile seçim merkezinden ayrılırken bir gazetecinin sorularını yanıtladı ve makam aracına yöneldi. 

Bu sırada gümüş renkli bir araç, seçim merkezinin girişinin karşısındaki kavşakta koruma konvoyunda yer alan bir araca çarptı. 

Tamponunda hasar meydana gelen gümüş renkli sedan araç durduktan sonra alarma geçen güvenlik görevlileri tarafından çevrildi. Görevliler arabayı köşeye sıkıştırdı ve ellerini havaya kaldıran sürücüye silah çekti.

Televizyon görüntülerinde çarpışmanın ardından gizli servis ajanlarının Biden'a arabasına kadar eşlik ettiği görülüyor. Biden çifti hemen bölgeden uzaklaştırıldı.  

Yetkililer, olayın ardından Biden'ların güvenli bir şekilde Wilmington'daki evlerine döndüklerini söylediler. 

Kazanın bir aracın ıslak zeminde kayarak kontrolden çıkmasından kaynaklandığı belirtildi.  

ABD-MEKSİKA SINIRINDA DEMİR YOLU OPERASYONLARI ASKIYA ALINIYOR

 ABD, Meksika sınırındaki yasa dışı göçmenlerin kontrolü için iki noktada demir yolu operasyonlarını geçici durduruyor.

CNN'nin haberine göre, Gümrük ve Sınır Muhafaza Biriminden (CBP) yapılan açıklamada, ABD'ye yasa dışı giren göçmenlerin sayısının arttığı belirtildi.

Açıklamada, düzensiz göçmenlerin kontrolü için bölgeye personel yönlendirilmesi amacıyla ülkenin Meksika ile sınırı olan Texas eyaletine bağlı El Paso ve Eagle Pass kentlerindeki uluslararası demir yolu geçiş köprülerinde operasyonların geçici durdurulacağı duyuruldu.

Sınır güvenliğinin gerektiği şekilde öncelik olmaya devam edeceği vurgulanan açıklamada, göçmen sayısındaki artışın ulusötesi suç örgütleri ve kartellerin insanları yanlış bilgilendirmesinden kaynaklandığı belirtildi.

Açıklamada, göçmenleri Meksika'dan yük trenleriyle getiren kaçakçılık örgütlerinin son zamanlarda yeniden canlandığına işaret edildi.

Bu durumun ele alınması ve bölgeye personel takviyesi için ilave önlemler uygulandığı bilgisine yer verilen açıklamada, uygulamanın yerel saatle 08.00'de yürürlüğe gireceği kaydedildi.

CBP, 28 Ekim'de Meksika'dan ABD'ye yasa dışı geçişlerde en yoğun koridor olarak bilinen Eagle Pass'ta bulunan sınır kapısındaki iki köprüden birini araç girişlerine kapatmıştı.

Kaynak: Ajans Bizim