Biden yönetimi, ABD'deki Suriyeli göçmenlerin "geçici koruma statüsünü" uzattı

ABD
Biden yönetimi, ABD'deki Suriyeli göçmenlerin "geçici koruma statüsünü" uzattı

ABD'de Başkan Joe Biden yönetimi, Suriyeli göçmenlerin "geçici koruma statüsünü" uzattı.

ABD Başkanı Joe Biden’ın 20 Ocak’ta göreve başlamasının ardından ülke politikalarındaki değişim devam ediyor. ABD İç Güvenlik Bakan Vekili David Pekoske, göçmen yanlısı politikalar kapsamında ABD’de yaşayan 6 bin 700 Suriyeli göçmen için “geçici koruma statüsünü” önümüzdeki yılın Eylül ayına kadar uzatılacağını duyurdu. Açıklamada, göçmenlerin kurumlara başvurarak yasal haklarının uzatılmasını isteyebilecekleri belirtildi. Bu kararla birlikte geçici koruma statüsüne sahip Suriyeliler, 1,5 yıl daha ülkede yasal olarak kalmaya devam edebilecek.

Biden ayrıca, Venezuela'dan gelen göçmenlere de ülkedeki ekonomik koşullar nedeniyle geçici koruma statüsü verilebileceğini söylemişti.

FİLİSTİN KARARI ÇOK KONUŞULMUŞTU

Filistinliler, ABD Başkanı Donald Trump'ın başkanlık yarışında kaybettiğinin ilan edilmesi sonrasında büyük bir rahatlama yaşadı. (ABD), Birleşmiş Milletler (BM) elçisi, Joe Biden yönetiminin Trump döneminde kesilen Filistin'e olan yardımın geri getirileceğini ve iki devletli çözüm için çalışılacağını duyurdu. Filistinliler, sert bir şekilde reddettikleri barış planı kapsamında 2018 yılında ABD Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşımasının ardından Donald Trump yönetimiyle siyasi, ardından da güvenlik ilişkilerini kesmişti. Trump döneminde ABD Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin Gazze ve Batı Şeria'ya yapılan 200 milyon dolarlık ekonomik yardımın başka alanlara kaydırılmasını istediğini açıklamıştı. ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in Batı Şeria'nın büyük bir bölümünü ilhak etmesini içeren Trump planına karşı çıkmış ve 1967 sınırlarında bir Filistin devletinin kurulmasını sağlamak için iki devletli çözüm ilkesine bağlılığını ilan etmişti.

 

Kaynak: AA

ABD Joe Biden Suriye filistin göçmen