Biden ve Trump arasında söz düellosu kızıştı: O devletin düşmanıdır

donald trump Joe Biden ABD

ABD'de ara seçimlere iki ay kala Başkan Joe Biden ve selefi Donald Trump arasında söz düellosu kızıştı. Donald trump kendisini demokrasiye karşı tehdit olarak tanımlayan Biden'a cevap verdi. "Biden devlet düşmanıdır" dedi.

Amerika Birleşik Devletleri, tarihinin en kritik ara seçimlerinden birine hazırlanıyor. Seçime 2 ay kala, ABD başkanı Joe Biden ve eski başkan Donald Trump arasında sözlü atışma alevlendi.

"Amerika'yı kurtar" sloganıyla Pensilvanya'da miting düzenleyen Trump, FBI'ın malikanesinde yaptığı aramaya değindi. Baskının arkasında demokratların olduğunu ileri sürüp "Beyaz Saray'a geri dönmemi engellemek istiyorlar" dedi.

Trump, "Radikal demokratlar, Beyaz Saray'a dönmemi engellemek için umutsuz bir girişimde bulunuyorlar.
FBI'ı, bir numaralı siyasi rakiplerinin evine baskına gönderdiler. Bu bir rezalet, ülkemiz daha önce hiç böyle bir şey görmedi" ifadelerini kullandı. 

Biden, yaklaşan ara seçimler hakkında konuşurken, Cumhuriyetçi Parti'yi Trump'ın kontrol ettiğini belirterek uyarıda bulunmuştu. "Trump ve destekçileri demokrasimizin temellerini tehdit ediyor" demişti.

Biden'a yanıt veren trump, "O devletin düşmanı. Gerçeği bilmek istiyorsanız devletin düşmanı olan kişi odur" dedi. 

Trump'ın mitinginde Pensilvanya'dan Senato'ya girebilmek için yarışan Dr. Mehmet Öz de konuştu.

ABD'de ara seçimler 8 Kasım'da yapılacak. Temsilciler Meclisi’nin tamamı, Senato’nun üçte biri belirlenecek. Seçim Biden ve demokratlar için referandum niteliğinde. Trump ise siyaseten ne kadar güçlü olduğunu kanıtlamak istiyor.

Kaynak: Haber Global TV

Joe Biden Donald Trump ABD