Biden görüşmesi sonrası Putin'den açıklama: Medya, Biden'ı farklı tasvir ediyor, diyalog sürdürmeye hazırım

ABD Vladimir Putin Joe Biden
Biden görüşmesi sonrası Putin'den açıklama: Medya, Biden'ı farklı tasvir ediyor, diyalog sürdürmeye hazırım

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı görüşmenin ardından yeni bir açıklama daha yaptı. Putin, Biden'ın medyada tasvir edildiği gibi olmadığını söyledi. ABD'nin de istekli olması koşuluyla Washington ile diyaloğu sürdürmeye hazır olduklarını açıkladı.

ABD Başkanı Joe Biden ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in İsviçre'nin Cenevre kentinde dün yüz yüze görüşme gerçekleştirmişti.

Görüşmeye ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da katılmıştı. Görüşmede, insan hakları, Büyükelçilerin karşılıklı olarak geri dönmesi, siber güvenlik konusunda işbirliğinin güçlendirmesi gibi konular ele alınmıştı.

"BIDEN'IN BASINDAKİ HALİ İLE GERÇEĞİNİN ALAKASI YOK" 

Biden ile görüşmesinin ardından televizyonda açıklama yapan Putin, ABD Başkanı Biden'ın basındaki tasvirinin “gerçekle hiçbir ilgisi olmadığını” belirterek, “Biden çok profesyonel, onunla çalışırken hiçbir şeyi kaçırmamak için dikkatli olunması gerek” dedi.

"DİYALOĞA HAZIRIZ"

ABD’nin de istekli olması koşuluyla Washington ile diyaloğu sürdürmeye hazır olduğunu aktaran Putin, “Bu diyaloğu Amerikan tarafı kadar sürdürmeye hazırız” dedi.

Kaynak: İHA