ABD Başkanı JoeBiden'dan flaş 'ateşkes' açıklaması! Netanyahu ile görüştü

ABD İsrail Joe Biden
ABD Başkanı JoeBiden'dan flaş 'ateşkes' açıklaması! Netanyahu ile görüştü

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Netanyahu ile telefonda görüştü. ABD Başkanı Biden, bölgede ateşkes sağlanmasını desteklediğini bildirdi. 

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray'da koronavirüs ile mücadeledeki aşılama sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

"NETANYAHU İLE BİRKAÇ SAAT İÇİNDE GÖRÜŞECEĞİM"

Bir gazetecinin "Hafta sonu İsrail ve Filistin'de gerginliğin tırmandığını gördük, neden bir ateşkes çağrısı yapmıyorsunuz?" sorusu üzerine Biden, "Başbakan (Binyamin) Netanyahu ile bir saat içinde telefonda görüşeceğim, sonrasında söyleyecek daha çok şeyimiz olacak" demişti. 

Başkan Biden başka bir gazetecinin, "İsrail'in meşru müdafaa hakkını savunuyorsunuz, peki İsrail'in eylemlerinin orantılı olduğuna inanıyor musunuz?" sorusuna ise yanıt vermeden salondan ayrıldı.

BIDEN'DAN FLAŞ ATEŞKES AÇIKLAMASI

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Netanyahu ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Biden görüşmede, bölgede ateşkes sağlanmasını desteklediğini ifade etti.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada Biden'ın görüşmede, "Ayırt gözetmeksizin yapılan roket saldırıları karşısında İsrail'in kendini savunma hakkına kati desteğini dile getirdiği" belirtildi.

Biden'ın toplumlararası şiddet ile ilgilenilmesi ve Kudüs'te sükunetin sağlanmasına yönelik çabaları memnuniyetle karşıladığına işaret edilen açıklamada, "Biden, masum sivillerin korunmasını sağlamak için İsrail'i elinden gelen çabayı göstermeye teşvik etti. " ifadesine yer verildi.

İki liderin, İsrail'in Gazze'deki diğer örgütler ve Hamas'a yönelik askeri operasyonlarını da değerlendirdiği aktarılan açıklamada, "Başkan Biden, bir ateşkese olan desteğini dile getirdi ve bu sona giden yolda ABD'nin Mısır ve diğer ortaklarıyla diyaloğunu ele aldı." bilgisi paylaşıldı.

Telefon görüşmesinde, iki liderin ve ekiplerinin süreç boyunca yakın iletişimde olunması konusunda mutabık kaldığı aktarıldı.

NETANYAHU, SALDIRILARIN DEVAM EDECEĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

Netanyahu yaptığı son toplantının ardından yaptığı açıklamada Gazze'ye yönelik saldırılara devam edeceklerini dile getirerek, "Tüm İsrail sakinlerine barış ve güvenlik sağlamak için gereken şekilde hareket etmeyi sürdüreceğiz" ifadesini kullanmıştı.

Kaynak: AA

Biden İsrail-Filistin ABD