Beyaz Saray'da siren sesi yankılandı! Zamanlama kafaları karıştırdı

Dünya haberleri Rusya ABD

Rusya ve ABD, acil durum uyarı sistemi tatbikatını aynı günde yaptı. Beyaz Saray'daki basın toplantısı siren sesleriyle bölündü... İki rakip ülkenin eşzamanlı tatbikatları akla korkutucu senaryoları getirdi.

4 Ekim Çarşamba günü ABD'nin her noktasında bu sinyal duyuldu... Milyonlarca Amerikalı'ya cep telefonları, radyo ve televizyon aracılığıyla uyarı gönderildi. Acil durum uyarı sistemini test edildi...

 

Aynı gün birkaç saat önce, Rusya'da da aynı tatbikat yapıldı. Tüm kentlerde siren sesi yankılandı...

Hoparlörden "herkesin dikkatine. Uyarı sistemlerinin hazır olup olmadığı kontrol ediliyor, lütfen sakin olun" anonsu yapıldı.

Tatbikat bitince Rusya Acil Durumlar Bakanlığı sosyal medya hesabında manidar bir paylaşım yaptı. Paylaşımda "bizim uyarı sistemimiz çalışıyor, peki ya sizin ki?" diye sorularak ABD'ye mesaj verildi. O paylaşımda New York'un sembolü Özgürlük Anıtı'nın Rusça konuşurken gösterilmesi dikkat çekti.

İki rakip ülkenin aynı anda acil durum uyarı sistemi tatbikatı yapma kararı, spekülasyonları beraberinde getirdi. Rusya ve ABD'nin olası nükleer saldırıya karşı hazırlık yaptığı öne sürüldü.
Beyaz Saray'da siren sesi yankılandı! Zamanlama kafaları karıştırdı - Resim : 1

 

 

Kaynak: Haber Global TV

ABD Rusya Beyaz Saray siren