Beyaz Saray yetkilisi: İran, İsrail'e balistik füze saldırısına hazırlanıyor

REUTERS
İran İsrail
Beyaz Saray yetkilisi: İran, İsrail'e balistik füze saldırısına hazırlanıyor

Reuters'ın bir Beyaz Saray yetkilisine dayandırdığı habere göre İran, İsrail'e balistik füze saldırısına hazırlanıyor.

Üst düzey bir Beyaz Saray yetkilisi ABD'nin, İran'ın İsrail'e yakında balistik füze saldırısı düzenlemeye hazırlandığına dair işaretler aldığını söyledi.

Yetkili, ABD'nin İsrail'in bu saldırıya yönelik savunma hazırlıklarını aktif şekilde desteklediğini belirtti ve İran'ın İsrail'e yönelik doğrudan askeri saldırısının İran için ciddi sonuçları olacağını söyledi.

İSRAİL: SONUÇLARI OLUR

İsrail Ordu Sözcüsü ise, "İran'ın İsrail'e düzenleyeceği herhangi bir saldırının sonuçları olur. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı CENTCOM İran tehdidine hazır" açıklamasında bulundu. 

HİZBULLAH, TEL AVİV YAKINLARINDA ASKERİ ÜSLERE FÜZE SALDIRISI DÜZENLEDİ

Ayrıca, Hizbullah, Tel Aviv yakınlarındaki askeri üslere füze saldırısı düzenlediğini duyurdu. Hizbullah balistik füze saldırısı düzenlenen noktanın Tel Aviv yakınlarındaki Sde Dov hava üssü olduğunu açıkladı.

İRAN CEPHESİNDEN AÇIKLAMA: DİRENİŞ CEPHESİ SAVAŞIN İÇİNDE

Öte yandan, İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Ekber Ahmediyan, "Direniş cephesinin savaşın içinde olduğunu ve tek bir eylemin hiçbir anlamının olmadığını" söyledi.

Mehr haber Ajansı'na göre Ahmediyan, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

İran'ın İsrail'e cevabına dair soru üzerine Ahmediyan, "Direniş cephesi savaşın içinde, buna dikkat etmeliyiz. Bu konuda tek bir eylemin anlamı yok. Olayı direniş cephesi başlattı. Düşmana tepki olsun diye başlamadı. Düşman o gündem bugüne tepki gösteriyor, etki değil." şeklinde cevap verdi.

İsrail'in "terör saldırılarıyla psikolojik başarı peşinde" olduğunu ifade eden Ahmediyan, "Dün gece başlattıkları sözde sınırlı kara operasyonunda anında geri çekildiler." dedi.

Ülkesinin Hizbullah'la işbirliğinin ortak inanç ve hedef temelinde şekillendiğini dile getiren Ahmediyan, Hizbullah'a öncesinde olduğu gibi destek vermeye devam edeceklerini kaydetti.