Beyaz Saray da dahil olmak üzere ABD'ye risin dolu 6 mektup gönderilmiş

donald trump
Beyaz Saray da dahil olmak üzere ABD'ye risin dolu 6 mektup gönderilmiş

ABD Başkanı Donald Trump adına Beyaz Saraya gönderilen risinli paket soruşturmasına dahil olan Kanada polisi yaptığı açıklamada, "Beyaz Saray da dahil olmak üzere ABD'ye risin dolu 6 mektup gönderilmiş" dedi

Geçtiğimiz hafta ABD Başkanı Donald Trump adına Beyaz Saray'a içinde zehirli “risin” maddesi bulunan bir paket gönderilmişti. Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve Başkanı korumakla görevli Gizli Servis tarafından olayla ilgili soruşturma başlatılmıştı. Paketin Kanada’dan gönderildiğini tespit eden FBI, Kanada polisi ile iletişime geçerek soruşturmaya dahil olmalarını talep etmişti. Soruşturma kapsamında bir kadın Kanada'dan ABD'ye giriş yaptığı sırada sınır kapısındaki Gümrük ve Sınır Muhafaza (CBP) ekipleri tarafından tutuklanmıştı.

Kadının, ülkenin Kanada sınırında olan New York eyaletinin Buffalo kentindeki Peace Köprüsü'nde yakalandığı bildirilmişti. Kanada polisi tarafından yapılan açıklamada, tutuklunun Kanada ve Fransız vatandaşı olduğu ifade edildi. Kanada’nın Montreal kentinde bir apartman dairesinde ve ABD’nin Teksas eyaletinde 5 adreste arama yapıldığını aktaran polis, "1’i Beyaz Saray’a, 5’i Teksas’a olmak üzere toplam 6 risin dolu mektubun gönderildiğini düşünüyoruz. Tutuklanan kadının arama yapılan dairede yaşadığını doğrulayamıyoruz ama burayla bağlantılı olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Teksas polisi tarafından yapılan açıklamada ise geçen hafta Teksas’taki polis departmanına şüpheli bir mektubun geldiği belirtilirken, zarfların Teksas’a neden postalandığını bilmediklerini ve zarfı açmadan FBI’a teslim ettikleri aktarıldı. Olayla ilgili tutuklanan ve kimliği açıklanmayan kadının 2019'un başlarında da tutuklandığını ifade eden polis, ancak tutuklamayla ilgili herhangi bir kaydın olmadığını ve soruşturmayı FBI'a yönlendirdiklerini açıkladı.

Şu ana kadar yapılan incelemelerde kadının siyasi veya terörist gruplarla bağlantısının tespit edilmediği belirtilirken, soruşturmanın derinlemesine devam etti bildirildi.

PANZEHİRİ YOK

Toz, duman veya asit şeklinde gönderilebilen risin maddesi, mide bulantısı, kusma ve mide ile bağırsakta iç kanamaya, karaciğer, dalak ile böbrek yetmezliğine ve dolaşım sisteminin çökmesine neden olarak ölüme sebebiyet veriyor.

Oldukça etkili bir zehir olan risinin hala panzehri yok.

 

Kaynak: İHA

Donald Trump risin Kanada