Barış Pınarı Harekatı başladı

Barış Pınarı Harekatı'nın başladığını Cumhurbaşkanı Erdoğan twitter hesabından duyurdu. Suriye'nin Resulayn'daki YPG mevzilerini bombalayan Türk jetleri, 30 kilometre derinliğe girdi. Tel Abyad'daki terör hedefleri de obüslerle ateş altına alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Suriye'nin kuzey doğusundaki PKK/YPG unsurlarına yönelik Barış Pınarı Harekatı'nın başladığını Twitter hesabından duyurdu. Erdoğan'ın, Barış Pınarı Harekatı'nın başladığını duyurmasının ardından Türk Savaş uçakları Resulayn'daki PKK/YPG'ye ait hedefleri vurdu. Harekat kapsamında Tel Abyad'daki terör hedefleri de obüslerle ateş altına alındı.

Sürekli güncellenen haber...

ANKARA'DA KRİTİK TOPLANTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında "Barış Pınarı Harekatı Koordinasyon Toplantısı" yapıldı.

Barış Pınarı Harekatı başladı - Resim : 1

30 METRE DERİNLİĞE GİRİLDİ

Türk savaş uçakları, Fırat nehrinin doğusunda, terör örgütü YPG/PKK’nın işgalindeki bölgede yaklaşık 30 kilometre derinliğe kadar indi. Ayn İsa ilçesi çevresindeki Rami Hava Üssü ve cephaneliği ile Aluk, Mustel, Esadiye, Fender ve Huşan köylerindeki terör örgütü hedefleri, savaş uçaklarınca bombalandı.

Barış Pınarı Harekatı başladı - Resim : 2

Bombardımanda Resulayn ilçesi ve bazı çevre köyler ile Derik ve Kamışlı ilçeleri kırsalındaki terörist unsurlar da vuruldu. Terör örgütü YPG/PKK mensupları ise Türk savaş uçaklarının görüşünü kısıtlamak amacıyla lastik yakıyor.

Öte yandan TSK Topçu birlikleri, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin karşısındaki Suriye topraklarında yer alan Tel Abyad'da örgütün mevzilerini obüs atışlarıyla hedef alıyor.

Barış Pınarı Harekatı başladı - Resim : 3

MSB: BİLGİLENDİRİLDİLER

ABD, Rusya Federasyonu, İngiltere, Almanya, Fransa ve İtalya ile NATO ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreterlikleri saat 14.00’ten itibaren Barış Pınarı Harekatı’na ilişkin bilgilendirildi.

4 İLÇEDE EĞİTİME İKİ GÜN ARA VERİLDİ

Şanlıurfa'nın Akçakale, Ceylanpınar, Suruç'taki tüm okullarda, Birecik'te ise sınıra yakın bölgelerdeki okullarda eğitime iki gün ara verildi.

MSB: SADECE TERÖRİSTLER HEDEF ALINIYOR

NATO'DAN HAREKAT AÇIKLAMASI

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Türkiye'nin meşru güvenlik kaygıları var. Korkunç terör saldırılarına maruz kaldı. Türkiye'nin itidalli davranacağına ve faaliyetlerinin orantılı ve ölçülü olacağına inanıyorum" dedi. Stoltenberg, cuma günü Türkiye'ye düzenleyeceği resmi ziyarette Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya geleceğini açıkladı. 

AB: HAREKATI DURDURUN

Türkiye'nın hava ayağını başlattığı Barış Pınarı Harekatı ile ilgili Avrupa Birliği'nden (AB) ilk açıklama geldi. Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker, "Suriye harekatını durdurun, "güvenli bölge" için ödeme yapmayacağız" dedi.

DÜNYA BASINI HAREKATI NASIL GÖRDÜ?

ŞANLIURFA'DA "ÖZEL GÜVENLİK BÖLGESİ" UYGULAMASI

Şanlıurfa Valiliğince sınır hattındaki belirlenen bölgelerin "Özel Güvenlik Bölgesi" ilan edildiği bildirildi. Valilikten yapılan açılamada, şu ifadelere yer verildi: 

"Suriye sınırında güvenlik durumunu desteklemek, ayrıca vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, olası tehdit ve tehlikeleri bertaraf etmek için 2565 sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu’nun 32/A maddesi gereğince; batıdan doğuya doğru aşağıda koordinatları verilmiş olan hat ile hudut hattı arasında kalan bölgenin valiliğimizce Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilmesine karar verilmiştir.

Barış Pınarı Harekatı başladı - Resim : 4

CEYLANPINAR'A 2 HAVAN MERMİSİ DÜŞTÜ

Suriye tarafında terör örgütlerince işgal edilen bölgelerden atılan 2 havan mermisi Ceylanpınar ilçe merkezine düştü. Can kaynı ve yaralı yok.

AKÇAKALE VE CEYLANPINAR'DA VATANDAŞLARA UYARI

Akçakale'nin karşısındaki Tel Abyad'daki terör hedeflerine obüs atışları yapıldı. Bölgeden dumanlar yükselirken, Türk Silahlı Kuvvetleri'nce obüs atışları sürdürülüyor. Bu arada, Akçakale sokaklarında mehter marşları duyuluyor. Akçakale okullar tatil edilirken, vatandaşlara da uyarılar yapılıyor.

Ceylanpınar'da obüs sesleri duyulurken, Suriye sınırında savaş uçaklarının uçtuğu görülüyor. Bu arada, Ceylanpınar Belediyesi de yaptığı uyarılarla vatandaşların evlerine girmesini istedi. 

Barış Pınarı Harekatı başladı - Resim : 5

Milli Savunma Bakanlığı iki fırtına obüsü atış yaparken fotoğraf paylaştı.

SİYASİLERDEN PEŞ PEŞE AÇIKLAMALAR

MSB: HAREKAT SAAT 16:00'DA BAŞLADI

Milli Savunma Bakanlığı, yapılan açıklamada harekatın saat 16:00'da başladığı duyuruldu : "Hudutlarımızın güvenliğini sağlamak, sınırlarımızın güneyinde bir terör koridoru oluşturulmasını engellemek, DEAŞ ve PKK/KCK/PYD-YPG başta olmak üzere milli güvenliğimize tehdit oluşturan terör örgütleri ve teröristleri etkisiz hale getirmek, yerinden edilmiş Suriyelilerin evlerine ve topraklarına dönüşleri için uygun şartları sağlamak maksadıyla Barış Pınarı Harekatı saat 16.00’da uygulanmaya başlamıştır." 

BM GÜVENLİK KONSEYİ ÜYELERİ DE DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NA ÇAĞRILDI

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy açıklamasında "BM Güvenlik Konseyi üyeleri Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili olarak bilgilendirilmek amacıyla Bakanlığımıza çağrılmaktadır." ifadesini kullandı.

RESULAYN NERESİ? BARIŞ PINARI HAREKATI NEDEN ORADAN BAŞLADI!

ÇAVUŞOĞLU: ABD BİZİ OYALAYINCA HAREKETE GEÇTİK

Barış Pınarı Harekatı ile ilgili konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "ABD Başkanı Donald Trump buradan çekileceklerini ve burada bir güvenli bölgeyi de birlikte oluşturmak istediklerini söyleyince, ABD ile güvenli bölge konusunda bir müzakere başlattık" ifadelerini kullandı.

ÇAVUŞOĞLU'NUN AÇIKLAMALARI

ERDOĞAN CHP, MHP VE İYİ PARTİ LİDERLERİNE BİLGİ VERDİ  

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i telefonla arayarak harekat hakkında bilgilendirdi. 

Barış Pınarı Harekatı başladı - Resim : 6

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Akar'dan bilgi alarak TSK'nın Suriye Milli Ordusu'yla birlikte Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine karşı Barış Pınarı Harekatı'nın başlatılması emrini verdi.

OBÜSLER VURUYOR

Reuters'ın Türk güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, hava saldırıları topçu atışlarıyla destekleniyor. Ayrıca YPG/PKK'ya ait mevziler, mühimmat depoları da Türk obüsleriyle vurulmaya başladı.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN KARA PROPAGANDASI DA BAŞLADI!

DİYARBAKIR VE İNCİRLİK'TE HAVA HAREKETLİLİĞİ

Erdoğan’ın Barış Pınarı Harekatı’nın başladığını açıklamasının ardından  Diyarbakır 8’inci Ana Jet Üs Komutanlığında hareketli anlar yaşanmaya başladı. F-16 savaş uçakları peş peşe piste inmeye devam ediyor.

Adana'da bulunan İncirlik Hava Üssü'nde hareketli anlar yaşandı. Üste F-16 uçaklarının iniş ve kalkış yaptıkları görüldü.

Barış Pınarı Harekatı başladı - Resim : 7

ABD, RUSYA, İNGİLTERE GİBİ ÜLKELERİN BÜYÜKELÇİLERİ DIŞİŞLERİ'NDE

Barış Pınarı Harekatı'nın başlamasından kısa bir süre sonra ABD, Rusya, İngiltere, Fransa ve Letonya büyükelçileri Türk Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TWİTTER'DEN DUYURDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Pınarı Harekatı'nın başladığını duyurdu. Erdoğan Twitter'dan yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"Türk Silahlı Kuvvetlerimiz Suriye Milli Ordusu ile birlikte Suriye'nin kuzeyinde PKK-YPG ve DEAŞ terör örgütüne karşı Barış Pınarı Harekatı'nı başlatmıştır. Amacımız güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek ve bölgeye barış ve huzuru getirmektir.

Barış Pınarı Harekatı ile ülkemize yönelik terör tehdidini bertaraf edeceğiz. Oluşturacağımız güvenli bölge sayesinde Suriyeli sığınmacıların ülkelerine dönmelerini sağlayacağız. Suriye'nin toprak bütünlüğünü koruyacak, tüm bölge halkını terörün pençesinden kurtaracağız.

Barış Pınarı Harekatı'nda görev alan kahraman Mehmetçiklerimizin her birini alınlarından öpüyor, kendilerine ve bu harekatta Türkiye'yle birlikte olan tüm yerel destek unusurlarına muvaffakiyetler diliyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun." 

TEL ABYAD NEREDE VE NEDEN ÖNEMLİ?

Barış Pınarı Harekatı başladı - Resim : 8

Erdoğan'ın Twitter'dan yaptığı açıklama öncesi Suriye'nin Resulayn kentindeki YPG mevzilerinden patlama sesleri duyuldu. Ardından bölgeden dumanlar yükselmeye başladı. 

Barış Pınarı Harekatı başladı - Resim : 9

Ayrıntılar geliyor...


son dakika son dakika haber