Tel Abyad nerede? Barış Pınarı Harekatı nerede yapılıyor?

Tel Abyad nerede? Barış Pınarı Harekatı nerede yapılıyor?

Rasulayn'da terör örgütü mevzilerinin Türk jetleri tarafından vurulmasıyla birlikte Tel Abyad'ta da YPG mevzileri Türk obüsleri tarafından vuruluyor. Peki Tel Abyad neresi? Tel Abyad neden önemli? Barış Pınarı Harekatı nerede yapılıyor?

Rasülayn'daki terör mevzilerini vurmak için Diyarbakır'dan TSK jetleri havalanırken obüslerise terör örgütü YPG'nin Tel Abyad'daki mevzilerini vurmak için ateşlendi. Peki Tel Abyad nerede? Barış Pınarı Harekatı neden Rasulayn ile birlikte Tel Abyad'tan başladı.
Tel Abyad, Suriye'nin Türkiye sınırında olan bir yerleşim noktası. Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin tam karşısında yer alan Tel Abyad şu anda terör örgütü YPG'nin kontrolünde bulunuyor. Suriye'nin içlerine uzanan yollar Akçakale sınır kapısının karşısında olan Tel Abyad'dan geçiyor. Türkiye, Suriye'ye açılan bu kapının karşı tarafından YPG'yi istemiyor. Türkiye bu kapının PYD kontrolünde olmasını istemiyor ve bunu yakın tehdit olarak kabul ediyor.

Tel Abyad nerede? Barış Pınarı Harekatı nerede yapılıyor? - Resim : 1

TEL ABYAD NEDEN ÖNEMLİ?

Terör örgütü YPG, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin karşısındaki Tel Abyad'ı DEAŞ'ın yok olmasının ardından ele geçirmişti. Tel Abyad'ın terör örgütünün eline geçmesi, Suriye'nin kuzeyinde bulunan ve yine terör örgütünün kontrolünde olan Kobani ve Cezire bölgeleriyle birlikte bir terör koridoru oluşmasını sağlayabilecek ölçüde tehlikeli. Tel Abyad'ın güvenli bölge haline getirilmesi terör örgütünün oluşturmaya çalıştığı bu koridoru koparıyor. Sınır kapısının bulunduğu Tel Abyad, DEAŞ'ın Suriye'deki merkezi Rakka'ya da doğrudan bağlantı sağlıyordu. Böylece DEAŞ, Tel Abyad-Rakka arasında savaşçı, silah ve erzak ikmali yapıyordu.