Balon balığını pişirip yiyen adam 35 gün sonra öldü!

HaberGlobal.com.tr
Brezilya Balon balığı
Balon balığını pişirip yiyen adam 35 gün sonra öldü!
Fotoğraf: Shutterstock

Arkadaşının getirdiği balon balığını pişirip yedikten sonra zehirlenen adam 35 gün sonra hayatını kaybetti.

Brezilya, Aracruz'da yaşanan olayda Magno Sergio Gomes adlı adam, arkadaşının kendisine getirdiği ölümcül balon balığını pişirerek yanında limon suyuyla arkadaşıyla birlikte yedi. Balığı yiyen arkadaşı da fenalaştı ve hastaneye kaldırıldı. İki adamın da ağızlarında uyuşukluk hissi oluştuğu belirtildi. Gomes hastanede kalp krizi geçirdikten sonra bilincini kaybetti ve o günden beri entübe edilmiş halde yaşam desteğiyle hayatta tutuluyordu.

35 gün sonra adamın hayatını kaybetti açıklandı. Arkadaşı ise muhtemelen zehre daha az maruz kaldığı için iyileşti, ancak hareket etmekte güçlük çekiyor.

Kirpi balığı da denilen balon balıkları kimi ülkelerde tüketilse de içindeki güçlü toksin nedeniyle öldürücü bir balık kabul ediliyor. Tetrodotoksin denilen bu zehir, balığın karaciğerinde ve yumurtalıklarında bulunuyor. Balık bu zehri yırtıcı hayvanlara karşı kendisini savunmak için kullanıyor. Üstelik panzehri de yok. Bu yüzden balığın pişirilmeden önce uzman kişiler tarafından uygun bir şekilde temizlenmesi şart.

Ölen Magno Sergio Gomes adlı adamın balık temizleme konusunda hiçbir bilgisi olmadığı belirtildi.

Dünyada 120'den fazla, Brezilya'da ise 20 tür balon (kirpi) balığı bulunuyor. Hemen hemen hepsi de zehirli.

Japonlar bu balığı çiğ olarak fugu adıyla tüketiyor. Ancak bu yemeği sadece lisanslı şeflerin yapmasına izin veriliyor.