Azerbaycanlılar adalet arıyor! Ermenistan'ın maden sömürüsü 10 gündür protesto ediliyor

Azerbaycan

Azerbaycan vatandaşlarının Şuşa-Laçın yolundaki eylemi 10. gününde de devam ediyor. Ermenistan'ın Azerbaycan'a ait madenleri yağmalamasına ve çevre terörü estirmesine dur diyen eylemcilere Türkiye'nin desteği tam.

Türkiye, Azerbaycan'ın doğal kaynaklarının sömürülmesine karşı verdiği mücadeleye tam destek veriyor.

Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı, Şuşa-Laçın yolunda başlatılan sivil harekete ilişkin "3 Aralık'ta burada çevre bakanlığı birtakım incelemeler yapmak için geldi ama madenlere girişlerine müsaade edilmedi. Azerbaycan haklı olduğu bir meselede ilerleme sağlayamayınca çevrecilerin aktivistlerin sivil toplum örgütlerinin kendi topraklarında sahip çıkmasına yönelik bir sivil harekat başlattılar. Bu mesele Azerbaycanın haklı davasını dünyaya ulaştırma bağlamında bir durum ve Türkiye de haklı davasında her zaman olduğu gibi Azerbaycan'ın yanındadır." açıklamasında bulundu.

Ermenistan'ın hukuksuzlukları Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde de görüşüldü. Ermenistan Şuşa-Laçın yolunun sivil geçişlere tamamen kapatıldığı yalanını tekrarladı. Azerbaycan'ın BM temsilcisi bu iddianın asılsız olduğunu anlattı. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Daimi Üyesi Fransa da toplantıda barışçıl protestolar hakkında tek taraflı açıklamalarda bulunarak yine Ermenistan'ı savundu.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, bunun bir hayal kırıklığı olduğunu belirterek "Azerbaycan topraklarının bir kısmına yanlış atıfta bulunulması endişe kaynağı" denildi.

 



Kaynak: Haber Global TV

Azerbaycan Ermenistan protesto