Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan zirvesi! Bakanlardan mesajlar

Gündem haberleri Hulusi Akar

Türkiye-Gürcistan-Azerbaycan savunma bakanları üçlü görüşmede bir araya geldi. Bakanlar önemli mesajlar verdi.

Türkiye-Gürcistan-Azerbaycan Savunma Bakanları Toplantısı kapsamında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov ve Gürcistan Savunma Bakanı Juansher Burchuladze ile üçlü görüşmede bir araya geldi.

Bakan Akar'ın açıklamaları:

Biz üç ülkenin sinerjisi ile bölgede olabildiğince barış için, istikrar için gayretlerimizi gösteriyoruz. Bu zirvede Güney Kafkasya konusunda ortak vizyonu paylaşan meslektaşlarımla ülkelerimizi ilgilendiren işbirliği konularını geniş perspektifte ele aldık. Barış dolu geleceğin tesisinden hareketle, işbirliğimiz, savunma ve güvenlik konuları ile bütün alanlarda memnuniyet verici sonuçlar alarak devam etmekte. Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye arasındaki işbirliğinin tüm ülkelere örnek olacak düzeyde olduğunun da altını çizmek istiyorum. Bölgede kalıcı barış ve istikrara katkı sağlayacaktır. Ermenistan'a uzatılan barış elinin tutulmasını istiyoruz. Hem kendisini hem de bölgenin barışı bakımından önemli. Ermenistan ateşkes ihlallerinden kaçınırsa, anlaşmaya uyarsa, barışla istikrarın bir parçası olabilir. Biz bunu temenni ediyoruz. Böyle yapmalarını bekliyoruz. 

YUNANİSTAN'A MESAJ: KIŞKIRTICI TAVIRLARINDAN DERHAL VAZGEÇMELİLER

Yunanistan tarafından planlı NATO tatbikatı sırasında, NATO görevi yapan uçaklarımıza radar kilidi atılmıştır. Tabii gerekli karşılık anında verilmiştir. Bu düşmanca tavır, Yunanistan'ın, NATO'nun temel ilkelerini hiçe sayacak boyutta küstahlaştığını göstermektedir. Kışkırtıcı tavırlarından derhal vazgeçmeliler. Sağduyulu NATO müttefiki olarak davranmalılar. Kıbrıs, Ege ve Doğu Akdeniz'de bizler diyaloğa açık olmakla birlikte hiçbir oldubittiye müsaade etmedik, etmeyeceğiz. 

"FAALİYETLERİMİZ GÜCÜMÜZE GÜÇ KATIYOR"

Hasanov'un açıklamaları: 

Üç komşu devlet arasında savunma işbirliği arttı. İcra ettiğimiz faaliyetler, silahlı kuvvetlerimizin gücüne güç katıyor. 

Kaynak: Haber Global TV

türkiye Gürcistan Azerbaycan