Azerbaycan'dan yangınlarla mücadele eden Türkiye'ye yardım

İlham Aliyev Azerbaycan Türkiye
Azerbaycan'dan yangınlarla mücadele eden Türkiye'ye yardım

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri Hikmet Hacıyev Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in talimatı doğrultusunda, orman yangınlarını söndürmek ve yayılmasını önlemek için Azerbaycan'dan yardım ekiplerinin Türkiye'ye gönderileceği bildirildi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri Hikmet Hacıyev tarafından yapılan açıklamada ise, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in talimatı doğrultusunda, orman yangınlarını söndürmek ve yayılmasını önlemek için Azerbaycan'dan yardım ekiplerinin Türkiye'ye gönderileceği bildirildi. 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, orman yangınlarının söndürülmesi için Türkiye’ye yardım ekiplerinin gönderileceğini belirtti. Hacıyev, resmi haber ajansı Azertac’a yaptığı açıklamada "Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in talimatı doğrultusunda orman yangınlarının söndürülmesi ve daha fazla yayılmasının önlenmesi için kardeş Türkiye'ye Azerbaycan'dan yardım ekipleri gönderilecek." dedi.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından bu konuda Başbakan ve Olağanüstü Haller Bakanlığı'na gerekli talimat verildiğini ifade eden Hacıyev, "ilgili devlet kurumlarının Türkiye'deki muadilleriyle temasa geçtiğini ve yardım ekiplerinin en kısa sürede kardeş ülkeye hareket edeceğini" kaydetti.

Azerbaycanlı üst düzey bir yetkili konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ülkede toplam 2 yangın söndürme uçağı bulunduğunu, bunun 1 tanesinin Türkiye’ye göndereceğini söyledi. Yetkili, 50’den fazla yardım aracı ile çok sayıda yüksek sistemli hortum aracı ve 500 kişilik tam techizatlı yangın söndürme personelinin de gönderileceğini belirtti.

AZERBAYCAN CUMHURBAŞKANI ALİYEV'DEN TAZİYE MESAJI

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a başsağlığı mesajı gönderdi. Mesajda şu ifadelere yer verildi: 

"Sayın Cumhurbaşkanı, Aziz kardeşim, Kardeş Türkiye'nin farklı bölgelerinde çıkan şiddetli orman yangınları ve sonuçları bizi derinden üzmüştür. Sizin liderliğinizle hükümetinizin attığı kararlı adımlar sayesinde, azimli ve mücadeleci Türk halkının bu felaketi kısa sürede atlatacağından eminim. Azerbaycan hükümeti ve halkı, her zaman olduğu gibi bugün de kardeş Türk halkı ile dayanışma içindedir ve onun yanındadır. Şahsım ve Azerbaycan halkı adına, yangınlarda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına en derin taziyelerimi sunuyor, yaralılara acil şifalar diliyorum. Allah rahmet eylesin!"

AZERBAYCAN BAŞBAKANI ALİ ASADOV: TÜRKİYE'NİN YANINDAYIZ

Azerbaycan Başbakanı Ali Asadov ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay telefonda görüştü.

Azerbaycan Bakanlar Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre görüşmede, devam eden orman yangınlarıyla ilgili olarak Azerbaycan'ın her zaman olduğu gibi bu zor zamanda da Türkiye'nin yanında olduğu vurgulandı. 

Azerbaycan'ın orman yangınlarıyla mücadelede Türkiye'ye her türlü yardımda bulunmaya ve bunun için gerekli tüm güçleri seferber etmeye hazır olduğu kaydedildi.

Cumhurbaşkanı'nın talimatları doğrultusunda, 500 Olağanüstü Haller Bakanlığı personeli ile helikopter ve diğer gerekli teçhizat ve malzemelerin en kısa sürede Türkiye'ye gönderileceği belirtildi.

Kaynak: Haber Global TV

Azerbaycan Hikmet Hacıyev İlham Aliyev türkiye